Mainos

Jussi Uoti ei vielä vannonut pesäluetteloa oikeaksi

Henkilökohtaiseen konkurssiin joulukuussa haettu liikemies Jussi Uoti sai keskiviikkona Salon käräjäoikeudessa kuukauden lisäaikaa pesäluettelonsa oikeaksi vannomiselle. Uoti väitti, että matkustuskieltonsa takia hän ei voi olla varma kaikkien ulkomailla olevien pankkitiliensä oikeasta merkitsemisestä pesäluetteloon.

Pesänhoitajaksi määrätty asianajaja Peter Bützow jätti kuitenkin oikeudelle pesäluettelon, jota Jussi Uoti ei siis suostunut allekirjoittamaan. Luettelon mukaan Jussi Uotilla on varoja 4,2 miljoonaa markkaa ja velkoja 516 miljoonaa markkaa.

Suurimpia velkojia ovat mm Omaisuudenhoitoyhtiö Arsenal-SSP (yli 200 miljoonaa markkaa), Venator Invest Oy:n konkurssipesä (47,5 miljoonaa markkaa), Torocks Oy:m konkurssipesä (52,5 miljoonaa markkaa ja Sponfinans Oy ja Pomercurius Oy:n konkurssipesä (86, 8 miljoona markkaa). Vaatimukset perustuvat suurimmalta osalta käynnissä oleviin oikeudenkäynteihin ja ovat enimmäismääräisiä vahingonkorvausvelkoja, ja siten siis epävarmoja.

Pesäluettelossa on kaikkiaan 40 velkojaa. Jussi Uotin varat koostuvat rahavaroista (1,3 miljoonaa markkaa), osakkeista ja osuuksista (2,5 miljoona markkaa), irtaimesta omaisuudesta (57000 markkaa ja epävarmoista saamisista (375000 markkaa).

Jutun käsittely jatkuu 16. helmikuuta. Oikeus määräsi, että Jussi Uotin on silloin oltava henkilökohtaisesti paikalla.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.