Jussi Tapolan kausi Tapparassa päätökseen – vastaa nyt tulevaisuuttaan koskeviin kysymyksiin

Tapparan jättävä Jussi Tapola paljastaa, mitä haluaa tehdä tulevaisuudessa 1:49
Tapparan jättävä Jussi Tapola paljastaa, mitä haluaa tehdä tulevaisuudessa.

Tapparan päävalmentajan Jussi Tapolan toinen jakso Tapparassa tulee päätökseensä keväällä. Tulosruudun viikon vieraana ollut Tapola kertoo, mistä etsii töitä seuraavaksi.

Tapola aloitti ensimmäisen kerran Tapparan päävalmentajana vuonna 2014, kun hän korvasi Jukka Rautakorven. Kolmen vuoden ja kahden Suomen mestaruuden jälkeen työ vaihtui urheilutoimenjohtajan hommiin, kunnes matka jatkui ulkomaille.

Tapola palasi Tapparaan vuonna 2019 ensin urheilutoimenjohtajaksi ja vuonna 2020 jälleen päävalmentajaksi. Jälki on ollut tutun laadukasta.

Tappara juhli viime keväänä Suomen mestaruutta ja pelasi CHL:n finaalissa häviten niukasti Röglelle. Tällä kaudella joukkue on SM-liigan suurimpia mestarisuosikkeja ja pelaa lauantaina jälleen CHL-pokaalista finaalissa Luulajaa vastaan.

Tapolan sopimus Tapparan kanssa umpeutuu kuluvan kauden jälkeen. Valmentaja ilmoitti jo hyvissä ajoin etsivänsä uralleen uusia haasteita.

Tapola kertoo, että intohimo valmentamiseen on edelleen suuri.

– Tällä hetkellä katson, mitä tuolla Euroopassa on tarjolla. Olen siitä onnellisessa asemassa, että pystyn keskittymään täysillä vain Tapparaan, Tapola sanoo.

– Katsotaan, mitä kevät ja ensi kausi tuovat tullessaan. Nyt ajatukset ovat ainoastaan Tapparassa, ja sitten katsotaan, missä syksyllä ollaan. Vielä ei ole mitään suunnitelmia tehty.

Tapola on SM-liigassa työskennellyt päävalmentajana ainoastaan Tapparassa. Kaudella 2017–2018 hän valmensi KHL:ssä pelannut Kunlunia, kunnes sai potkut. Mieli vetää takaisin ulkomaille.

– Tuntuu, että on löytynyt hyvä tasapaino kehittymiseen ja johtamisen ja pelitavan yksinkertaistamiseen. Uudet haasteet kiinnostavat ja halu valmentaa on kova.

Tapola on toiminut Tapparassa urheilutoimenjohtajana kahteen otteeseen. Hän ei sulje pois vastaavan postin hoitamista jatkossa, mutta valmentaminen on toiveissa sijalla numero yksi.

– Totta kai kaikkea harkitaan, jos tulee konkreettisia asioita esille. Lähtökohtaiseti haen valmennuspestiä ja uskon, että se on kuitenkin lähempänä kuin urheilukohtajan pesti.

Tapolalla ja Tapparalla on lauantaina edessä suuri haaste, kun joukkue kohtaa Luulajan CHL:n loppuottelussa. Viime vuoden finaalitappion jälkeen Tappara janoaa mestaruutta kahta kauheammin. Viikon vieras -haastattelussa Tapola muun muassa pui Tapparan tilannetta kauden toistaiseksi tärkeimmän ottelun alla.

Voit katsoa koko haastattelun alla olevalta videolta.

”Tulos ei ole ollut, mitä on haluttu” – Tulosruudun viikon vieras Jussi Tapola ruotii Tapparan iskukyvyn ennen CHL-finaalia 11:29

Lue myös:

    Uusimmat