Jussi Raittinen lähetyksessä: Näin The Esquires -yhtye syntyi

Muusikko Jussi Raittinen kertoi Studio55.fi-lähetyksessä, miten rautalankamusiikki villitsi suomalaiset.

Tänä vuonna tulee kuluneeksi 50 vuotta siitä, kun legendaarinen The Esquires-yhtye perustettiin.

Helsingin rokkipiiri mahtui Hakaniemessä sijaitsevaan Haka-kerhoon, jossa musisoitiin innokkaasti vuodesta -57 alkaen. Jussi Raittisen mukaan siellä soittivat koululaisjazzbändit, joissa oli myös työssäkäyviä nuoria. Rautalankakausi alkoi 60-luvun alussa, ja ruotsalaisten yhtyeiden vierailut olivat merkittäviä.

Jerry Williams ja The Violets -yhtye kävivät Expo-hallissa vuonna -62, ja se laukasi Helsingissä uusien kitarayhtyeiden aallon, jonka mukana myös The Esquires perustettiin, Raittinen kertoi.

Ensimmäiseen kokonpanoon kuuluivat veljekset Reijo ja Kari Bergström sekä Jussi ja Eero Raittinen. Ensimmäinen levy The Esquiresilta tuli vuonna -63. Vaikka yhtyeessä oli kolme hyvää laulajaa, ensimmäinen levytetty kappale oli instrumentaalikappale Juokse sinä humma.

– Se oli ajan henki, että silloin soitettiin instrumentaaleja. Kävimme pääsiäisenä -63 Tukholmassa asti esiintymässä, kun olimme päässeet sille tasolle. Näimme ja kuulimme sen aikaista ruotsalaista rautalankaa, joka oli paljon edellä, Raittinen muisteli.

Klikkaa kuvaa ja katso päivän lähetyksestä, mikä on Jussi Raittisen mielestä kaikkien aikojen rock-levy.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja