Tunnettu keikkamyyjä paljastaa: Tällaisia kommelluksia keikkamatkoilla on sattunut

Rami Räsänen on vuosien varrella avittanut useita tunnettuja suomalaisbändejä ja -artisteja esiintymislavalle. Nyt Räsänen kertoo, mitä kommelluksia on tapahtunut, kun hän on kiertänyt Suomea bändien kanssa.

Kaima keikkabussissa

Rami Räsänen oli Raptori-yhtyeen kanssa keikalla Suonenjoella. Kun sound checkit paikallisella tanssilavalla oli tehty, bändi vetäytyi keikkabussiin odottamaan yleisön saapumista.

– Bussia kohti marssi kundi järjestysmies perässä. Hän tuli bussiin ja esitteli itsensä: "Olen Rami Räsänen Rocktopsista", Räsänen muistaa.

Mies kätteli kaikki bussissa olevat ja koki suuren yllätyksen tullessaan kaimansa kohdalle. Hän sanoi, että on ryöstänyt pankkeja ja tehnyt vaikka mitä, mutta näin nolo hän ei ole ikinä ollut.

Räsänen ja vale-Räsänen olivat olleet puhelimen kautta yhteydessä Sörkka-Rockin tiimoilta, jossa jälkimmäinen toimi yhtenä puuhamiehenä. Miehet eivät kuitenkaan koskaan tavanneet, joten Sörkan kaveri uskalsi ryöstää Räsäsen nimen ja tittelin.

Rankat bileet

Hard rock -yhtyeet Peer Günt, Zero Nine ja Backsliders olivat keikalla Nivalassa. Porukka oli viranomaisten silmätikkuna, eikä päässyt valvonnasta eroon hotellissakaan.

Puoli kuudelta aamulla Räsänen heräsi siihen, että häntä ravisteltiin rinnuksista ja tiedusteltiin, onko hän matkanjohtaja Räsänen. Koko paikka vilisi poliiseja.

– Hotellissa oli häävieraita, ja he olivat joutuneet pakenemaan meidän armottomien käytäväbileidemme takia, Räsänen kertoo.

Huumepoliisit ottivat rokkareilta näytteitä, mutta huumeiden käytöstä ei juhlijoita päästy syyttämään. Seuraavana päivänä koko sakki oli keikalla Oulussa.

Räsänen lepäili keikkavalmistelujen jälkeen hotellihuoneessaan. Yhtäkkiä pihaan kurvasi paloautoja, ambulansseja ja poliiseja.

– Soitin vastaanottoon ja kysyin, missä palaa. Vastaus oli, että huoneessa 323. Se oli meidän huone!

Sen kummempia kolkuttelematta kolme palomiestä ryntäsi huoneeseen. Hälytyksen syy selvisi palomiehille, kun löysivät huoneesta 12 miestä tupakoimassa.

Yllättävä kysymys

Tavastialla valmisteltiin yhden artistin keikkaa, joka käytti esityksessään taustanauhoja. Bändi oli kyllä näön vuoksi paikalla, mutta ääni tuli nauhalta.

– En ole ikinä ennen kuullut artistin kysyvän, onkohan tämä mikki varmasti kiinni, Räsänen naurahtaa.

Studio55.fi/Anette Lehmusruusu

Kuvat: Colourbox.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja