Mainos

Jussi Niinistö Ylellä: Dragsvikin varuskunnan tilanne pohdinnassa

Tuore puolustusministeri Jussi Niinistö (ps.) sanoo Ylen aamu-tv:n haastattelussa, että ruotsinkielisen varusmieskoulutuksen säilyminen Suomessa on selvää.  

Sen sijaan laki ei Niinistön mukaan velvoita kokonaiseen ruotsinkieliseen varuskuntaan.   

Raaseporissa sijaitsevan Dragsvikin varuskunnan tilannetta pitää Niinistön mukaan tarkastella osana Puolustusvoimien kokonaisuutta. Niinistön mukaan tulee pohtia, vastaako Dragsvik tämän päivän ja tulevaisuuden tarpeisiin.  

Ministerin mukaan tehtyjä uudistuksia on syytä tarkastella rauhassa ja kriittisesti sen jälkeen, kun puolustusvoimauudistus tämän vuoden aikana saapuu maaliinsa. Niinistä sanoo, että edellisen hallituksen päättämissä mittavissa Puolustusvoimiin kohdistuvissa säästöissä menivät puurot ja vellit sekaisin.  

Jo lakkautettujen varuskuntien mahdollinen elvyttäminen on Niinistön mukaan kuitenkin vaikea kysymys, koska suurimmassa osassa niistä kiinteistöt on jo myyty eteenpäin.  

Puolustusministeri aikoo kasvattaa reserviläisten roolia maanpuolustuksessa. Hän pyrkii ottamaan mallia muista Pohjoismaista ja Virosta.  

Niinistö kertoi varuskuntaverkostoa koskevista kannoistaan jonkin verran jo viime viikolla Hufvudstadsbladetin haastattelussa. Lehdelle hän ei kuitenkaan ottanut kantaa Dragsvikin asemaan.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.