Jussi Kärki kommentoi uutta hallitusohjelmaa MTV Uutisissa: "Keskiluokalle tulee paljon maksettavaa – varsinkin, jos ajaa autolla, polttaa tupakkaa tai käyttää alkoholia"

5:06
Katso Jussi Kärjen haastattelu kokonaan tästä. Ensin Ripsa Koskinen kertoo tarkemmin, miten ministerisalkut jakautuvat eri puolueiden kesken.

Hallitusohjelma julkistettiin virallisesti tänään. Hallituksen muodostajan, SDP:n puheenjohtaja Antti Rinteen mukaan ohjelmassa on sitouduttu siihen, että julkinen talous on tasapainossa vuonna 2023. MTV Uutisten politiikan toimituksen esimies Jussi Kärki luonnehtii hallitusohjelmaa kunnianhimoiseksi ja povaa siitä kallista laskua keskiluokalle.

Uuteen hallitukseen tulee 19 ministeriä eli kaksi enemmän kuin Sipilän hallituksessa.
Ripsa Koskinen kertoi MTV Uutisissa, miten salkut jakautuivat puolueiden kesken.

– Nyt oikeusministeriössä on kaksi RKP:n ministeriä. Toinen heistä on vihreä sisäministeri, joka joutuu ensitöikseen ratkomaan ISIS -leireillä olevien naisten ja lasten kohtaloa. Siinä on vain huonoja vaihtoehtoja. Perussuomalaiset odottavat vesi kielellä, alkaako ministeriön maahanmuuttopolitiikan linja lepsumaan, Jussi Kärki sanoi MTV Uutisissa.

"Suuria puheita ja pieniä tekoja"

Uusi hallitus aikoo lisätä pysyviä menoja noin 1,2miljardilla eurolla. Suuri osa tästä laitetaan koulutukseen, mutta myös köyhyyden ja ilmastonmuutoksen torjuntaan.

Menolisäykset hallitus aikoo kattaa osittain haitta- ja ympäristöverotusta korottomalla, osittain työllisyyttä nostamalla. 

Tekeillä olevan hallituksen tavoitteena on nostaa työllisyysaste 75 prosenttiin ja vankistaa työllisten määrää vähintään 60 000 henkilöllä vuoden 2023 loppuun mennessä.

– Hallitusohjelmassa on suuria puheita ja pieniä tekoja. Esimerkiksi ilmastopolitiikka on erittäin kunnianhimoisesti kirjoitettu, mutta teot jäävät roikkumaan ilmaan.
​​​​​​​Keskiluokalle puolestaan tulee paljon maksettavaa. Varsinkin, jos ajaa autolla, polttaa tupakkaa tai käyttää alkoholia, Kärki tiivistää.

 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja