Halla-aho pitää hallituksen budjettiesitystä täysin vastuuttomana – "Työllisyystoimissa tunkkainen sosialismin haju"

Jussi Halla-aho budjettineuvotteluista: tuijotetaan yksisilmäisesti työllisyysastetta 9:36

Oppositiopuolue perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho luonnehtii hallituksen budjettiesitystä täysin vastuuttomaksi. Halla-aho oli keskiviikkona vieraana MTV3:n Huomenta Suomi -ohjelmassa.

Kehuja Halla-aho antaa pieni- ja keskituloisten verotuksen keventämisestä, vaikka polttoaineveronkorotus sitä syökin. Kritiikkiä tulee esimerkiksi velanotosta ja valtion omaisuuden myynnistä.

– Julkisen talouden tasapainottaminen ei ainakaan helpotu lähivuosina, kun vaalit lähestyvät. Ei pitäisi tuijottaa vain työllisyysastetta, vaan sitä tulevatko ihmiset työllään toimeen.

– Maailmanlaajuisesti ei ole nähtävissä, että vapaille markkinoille syntyisi uutta työtä. Silloin hallitukselle tulee varmasti kiusaus erilaisilla kikoilla kohentaa työllisyysastetta ilman että varsinainen tuottava työ lisääntyy. Työllisyystoimissa oli tunkkainen sosialismin haju, sanoi Halla-aho.

Mikkonen: Osatyökykyiset mukaan

Samaan keskusteluun osallistunut ympäristöministeri Krista Mikkonen (vihr.) korosti koulutukseen panostamista, jotta tavoite julkisen talouden tasapainoon saamiseksi toteutuu. Hän piti tärkeänä myös oppivelvollisuuden pidentämistä ja ikääntyvien työllisyyden nostoa.

–  Myös osatyökykyiset pitää ottaa mukaan. Meillä on valtavasti ihmisiä tässä maassa, jotka pystyvät antaan vähintään osittain työpanoksen yhteiskunnalle, Mikkonen totesi.

Ympäristöministeriltä kysyttiin myös, miksi turpeenpolton yritystukiin ei puututtu budjettiriihessä. Ministeri tyytyi toteamaan, että asiaan palataan energiaverouudistuksen yhteydessä.

Lue myös:

    Uusimmat