Tiukka arvio Rinteen hallituksesta: Suuria puheita, vähän tekoja ja yksi iso asia huutaa poissaolollaan – "Nyt alkaa nousta pelko siitä, ollaanko laittamassa päätä pensaaseen"

Hallitusneuvottelut loppusuoralla – ketkä nousevat ministereiksi? 8:06
Viestintäyrittäjä ja toimittaja Eeva Lehtimäki sekä MTV uutisten politiikan ja talouden toimituksen päällikkö Jussi Kärki arvioivat hallitusohjelmaluonnosta Huomenta Suomessa.

Toimittaja ja viestintäyrittäjä Eeva Lehtimäki sanoo, että viikonloppuna vuodetussa hallitusohjelmaluonnoksessa näkyy yksi selkeä pyrkimys: Juha Sipilän (kesk.) hallitusten tekemien leikkausten purkaminen.

Tämä näkyy Lehtimäen mukaan muun muassa indeksijäädytysten poistamisena ja päivähoito-oikeuden laajentamisena.

Rinteen hallitusohjelma näyttäisi nojaavan vahvasti työllisyyden kasvun varaan. Tavoitteena on nostaa työllisyysaste 75 prosenttiin tämän hallituskauden aikana.

– Se on ehkä hallitusohjelman suurin akilleen kantapää. Nouseeko se talous ja pitävätkö luvut, sanoi Lehtimäki maanantai-aamun Huomenta Suomessa.

Onko Rinteen hallitus laittamassa pään pensaaseen?

MTV Uutisten politiikan ja talouden päällikkö Jussi Kärki sanoi, että hallitusohjelmassa on valtavasti asioita, jotka ovat vielä auki. Muun muassa hoitajamitoituksen nostamisen ja tuhannen uuden lääkärin palkkaamisen hinnalle ei ole vielä vastauksia.

– Minusta tässä on ollut suuria puheita ja pienempiä tekoja. Ja se on ihan ymmärrettävää, koska talouden raamit ovat tosi tiukat, oli kyseessä sitten porvarihallitus tai vasemmistolaisempi hallitus.

Kärki huomautti myös, että kestävyysvajetta hädin tuskin mainitaan hallitusohjelman luonnoksessa.

– 2020-luvun puolivälissä alkavat ikääntymisen kustannukset nousemaan jyrkällä kulmalla. Nyt alkaa nousta pelko siitä, onko Rinteen hallitus laittamassa pään pensaaseen, Kärki sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat