Orpo hallitusohjelman miljardisopeutuksista: "Rahaa ei niin sanotusti enää ole – on jouduttu tekemään myös pahalta tuntuvia leikkauksia"

Orpo hallitusohjelman miljardisopeutuksista: ”Rahaa ei niin sanotusti enää ole – on jouduttu tekemään myös pahalta tuntuvia leikkauksia” 15:09
Orpo hallitusohjelman miljardisopeutuksista: ”Rahaa ei niin sanotusti enää ole – on jouduttu tekemään myös pahalta tuntuvia leikkauksia”

Hallituksen muodostaja Petteri Orpo kertoi uutta hallitusohjelmaa käsittelevässä tiedotustilaisuudessa, että paljon puhuttu kuuden miljardin sopeuttamisohjelma tulee toteutumaan. Siitä neljä miljardia on suoria säästöjä. Osa leikkauksista tuntuu Orpon mukaan pahalta.

Petteri Orpon mukaan velkaantumisen taittaminen on yksi uuden hallitusohjelman tärkeimpiä reformeja.

– Me ei voida tässä asiassa kerta kaikkiaan enää pistää päätä pensaaseen. Rahaa ei niin sanotusti enää ole. Se raha, mikä meillä on, pitää käyttää fiksusti suomalaisten peruspalveluiden hoitamiseen, turvallisuuteen, koulutukseen ja heikoimmista huolen pitämiseen. Mutta se, että vuodesta toiseen asiat vaan kuitataan lisävelanotolla, ei enää vain ole mahdollista. Se ei käy, Orpo sanoi.

Orpo vahvistaa, että kuuden miljardin euron sopeuttamisohjelma toteutui.

– Se oli kova työ, Orpo sanoo.

Orpon mukaan keinot ovat valtiovarainministeriön verifioimia.

– Toteutetaan neljän miljardin suorat säästöt. Ja kyllä, ei se ole pelkästään helppoa. Me on jouduttu tekemään leikkauksia ja säästöjä myöskin sinne, missä tuntuu pahalta, Orpo sanoi.

– Mutta samaan aikaan me huolehdimme siitä, että huomenna olisi parempi, että ne rahat riittävät ja ettei tällaisiin leikkaustalkoisiin taas päädytä tulevaisuudessa, Orpo sanoo.

Puolueiden puheenjohtajat esittelivät uutta hallitusohjelmaa 43:16
Puolueiden puheenjohtajat esittelivät uutta hallitusohjelmaa

 

Lue myös:

    Uusimmat