Mainos

Jussi Halla-aho lataa kovin sanoin Twitterissä SDP:lle: "Koko puolueorganisaation läpäisevä rehellisyysongelma"

7:10
Posti-sotkussa taas uusia käänteitä – pääministerin syytökset eduskunnassa joutuivat outoon valoon

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho ruotii kovin sanoin pääministeripuolue SDP:tä Twitterissä.

Antti Rinteen hallitus on ollut kovan kritiikin kohteena opposition toimesta Posti-kohun jälkiselvittelyn aikana. 

​​​​​​​

– SDP:llä näyttää olevan koko puolueorganisaation läpäisevä rehellisyysongelma, taksikuskitasolta ylimmälle huipulle. Pääministeri EI VOI valehdella yleisölle ja eduskunnalle. Jos Rinne on valehdellut, hänen on erottava, Halla-aho kirjoittaa.

Tästä lausunnosta soppa sakeni

Rinne sanoi eilen eduskunnan kyselytunnilla, että Paatero olisi ilmoittanut valtio-omistajan vastustuksesta Postin hallitukselle sen jälkeen kun hallitus esitteli kokouksessa 21. elokuuta tekemiään päätöksiä.

– Postin hallitus esitteli Paaterolle päätöksiä, joiden mukaan Postin hallitus oli päättänyt, että 8 100 ihmistä siirretään 1. marraskuuta toiseen yritykseen ja että 700 Postin pakettilajittelijaa siirretään toiseen sopimukseen 1. marraskuuta. Ministeri Paatero on todennut, että tämä ei hallitukselle, omistajalle, käy. Tuon keskustelun jälkeen Posti muutti tilannetta 28. päivänä. 700 ihmistä siirrettiin. Se oli vastoin omistajan selkeää tahtotilaa, Rinne sanoi kyselytunnilla.

Postin hallituksen puheenjohtajan mukaan omistajaohjausministeri esitti 3. syyskuuta aikalisää Postin työehtosopimusten muuttamisessa, mutta tämän jälkeen omistajaohjaus ei ole vaatinut liikkeenluovutuksen perumista.

Postin hallitus kiistää Rinteen väitteet

Tänään kuumalle kiukaalle paiskattiin entistäkin enemmän vettä, kun Postin hallituksen puheenjohtaja Markku Pohjola kiisti pääministeri Antti Rinteen väitteet siitä, milloin omistajaohjausministeri Sirpa Paatero oli saanut tietää Postin suunnittelemasta liikkeenluovutuksesta.

– Kuten julkisuudessakin on todettu, Posti on informoinut ministeriä liikkeenluovutusta koskevista suunnitelmista valmistelun aikana. Jos omistajalla olisi ollut eriävä kanta ja sellainen olisi tuotu esille, olisimme siihen ehdottomasti reagoineet, vaikka kysymys onkin hallituksen päätösvaltaan kuuluvasta asiasta, Pohjola korostaa tiedotteessa.

Ristiriitainen tilanne johti ministeri Paateron sairauslomaan

Rinteen ja Postin hallituksen lausunnot eroavat toisistaan: kuka puhuu totta, kuka ei? Pääministeri Rinne pitää tänään tiedoitustilaisuuden, jossa odotetaan selvyyttä hämmentävän ja äärimmäisen sekavaan tilanteeseen. 

Valtioneuvoston kanslia tiedotti tänään, että kunta- ja omistajaohjausministeri Sirpa Paatero on sairauslomalla 13. joulukuuta asti.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja