IL: Posti-kohun keskellä oleva ministeri Sirpa Paatero eroaa vielä tänään

7:55
Puuttuivatko poliitikot liikaa Postin toimintaan? Ministeri Sirpa Paatero vastaa kritiikkiin

Iltalehden lähteiden mukaan kunta- ja omistajaohjausministeri (sd.) Sirpa Paatero eroaa vielä tänään.

Lehden hallituslähteiden mukaan asiasta on keskusteltu.

Posti-kiista on ollut kirkkaasti puhutuin aihe perjantaina. Monikaan ei ole pysyä perillä siitä, kuka on puhunut totta ja kuka on toiminut

Tänään kuumalle kiukaalle paiskattiin entistäkin enemmän vettä, kun Postin hallituksen puheenjohtaja Markku Pohjola kiisti pääministeri Antti Rinteen väitteet siitä, milloin omistajaohjausministeri Sirpa Paatero oli saanut tietää Postin suunnittelemasta liikkeenluovutuksesta.

– Kuten julkisuudessakin on todettu, Posti on informoinut ministeriä liikkeenluovutusta koskevista suunnitelmista valmistelun aikana. Jos omistajalla olisi ollut eriävä kanta ja sellainen olisi tuotu esille, olisimme siihen ehdottomasti reagoineet, vaikka kysymys onkin hallituksen päätösvaltaan kuuluvasta asiasta, Pohjola korostaa tiedotteessa.

Tästä lausunnosta soppa sakeni

Rinne sanoi eilen eduskunnan kyselytunnilla, että Paatero olisi ilmoittanut valtio-omistajan vastustuksesta Postin hallitukselle sen jälkeen kun hallitus esitteli kokouksessa 21. elokuuta tekemiään päätöksiä.

– Postin hallitus esitteli Paaterolle päätöksiä, joiden mukaan Postin hallitus oli päättänyt, että 8 100 ihmistä siirretään 1. marraskuuta toiseen yritykseen ja että 700 Postin pakettilajittelijaa siirretään toiseen sopimukseen 1. marraskuuta. Ministeri Paatero on todennut, että tämä ei hallitukselle, omistajalle, käy. Tuon keskustelun jälkeen Posti muutti tilannetta 28. päivänä. 700 ihmistä siirrettiin. Se oli vastoin omistajan selkeää tahtotilaa, Rinne sanoi kyselytunnilla.

Postin hallituksen puheenjohtajan mukaan omistajaohjausministeri esitti 3. syyskuuta aikalisää Postin työehtosopimusten muuttamisessa, mutta tämän jälkeen omistajaohjaus ei ole vaatinut liikkeenluovutuksen perumista.

"Rinne upotti oman ministerinsä"

MTV:n yhteiskuntatoimituksen päällikkö Eeva Lehtimäki kuuli Paateron erouutisesta kesken suoran MTV Uutiset Live -lähetyksen. Uutinen ei tullut Posti-kiistaan syventyneelle toimittajalle yllätyksenä.

– Tämä oli odotettavissa, ja tavallaan nyt voi sanoa, että pääministeri Rinne eilisellä lausunnollaan upotti oman ministerinsä, jos nämä tiedot pitävät paikkansa.

– Oli odotettavissa, että tuon eilisen lausunnon ja Postin tämänpäiväisen tiedotteen jälkeen alkaa tapahtua ja tämä näyttäisi mahdollisesti olevan lopputulos, Lehtimäki toteaa lopuksi.  

Pääministeri Rinne pitää tiedotustilaisuuden medialle tänään kello 12.30 valtioneuvoston linnassa.

Uutista päivitetty 29.11.2019 kello 11.32.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja