Mainos

Onko eduskunnalle kerrottu "muunneltua totuutta"? Perussuomalaiset vaatii pääministeri Rinteeltä ilmoitusta Posti-kiistan taustoista – kaikki oppositioryhmät koolla

12:49

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä vaatii pääministerin ilmoitusta Postin tilanteen kriisiytymisen taustoista. Kaikkien oppositiopuolueiden eduskuntaryhmät ovat parhaillaan koolla ja he pitävät iltapäivällä 15.30 tiedotustilaisuuden Valtiosalissa, Postin tilanteeseen, omistajaohjaukseen ja Paateron asemaan liittyen.

Perussuomalaisten jo aiemmin tänään julkaiseman tiedotteen mukaan ilmoituksessa on käytävä ilmi selkeästi se, onko eduskunnalle kerrottu "muunneltua totuutta" Postin tilanteen taustoista ja ministereiden yhteydestä asiaan.

Kunta- ja omistajaohjausministeri Sirpa Paatero (sd.) on kommentoinut Postin viestineen olennaisista päivämääristä epäselvästi.

SDP julkisti eilen tiistaina muistion, jossa käydään läpi Postin ja Paateron välistä tiedonkulkua.

Muistion mukaan Postin hallitus kertoi Paaterolle päätöksestään siirtää 700 pakettilajittelijaa toisen työehtosopimuksen alle jo 21. elokuuta, sen jälkeen, kun Postin hallitus oli Yhdysvaltain matkallaan päättänyt asiasta.

Paatero myönsi asian, mutta kertoi olleensa koko ajan siinä uskossa, että Postin konsernin sisäinen liikkeenluovutus ja työntekijöiden siirtäminen toisen työehtosopimuksen alle tapahtuvat vasta 1. marraskuuta.

Näin ollen omistajalla olisi ollut kaksi kuukautta aikaa puuttua peliin.

"Tarinat ovat muuttuneet muutaman tunnin välein"

Pääministeri Antti Rinne (sd.) on kertonut kuulleensa Postin suunnitelmista virallisesti vasta syyskuussa.

– Viimeisen parin kuukauden aikana tarinat ovat muuttuneet pahimmillaan muutaman tunnin välein, perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho toteaa tiedotteessa.

– Ensin Postin suunnitelmista ei tiedetty etukäteen, sitten tiedettiin, sitten niille oli annettu jopa siunaus, sitten ei ollutkaan, ja sitten olikin väärä päivä kalenterissa siitä, milloin työehtosopimusten siirto tapahtuu.

Perussuomalaisten mukaan Rinteen hallituksen luottamus on vaakalaudalla.

– Vaadimme, että hallitus antaa selvityksen huolimattomuudestaan ja väärien tietojen antamisesta, perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio linjaa tiedotteessa.

Perussuomalaiset huomauttavat, että ministereiden on nautittava eduskunnan luottamusta.

– Kun on käynyt ilmi, että tarinaa on peitelty tai muunneltu, perussuomalaisten mielestä pääministeri Rinteen tulisi tehdä johtopäätökset, tiedotteessa todetaan.

Lakko päättyi

Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU ja Palvelualojen työnantajat Palta hyväksyivät tänään keskiviikkona 27. marraskuuta valtakunnansovittelija Vuokko Piekkalan sovintoehdotuksen Posti-kiistan ratkaisemiseksi.

Työnantajaa työkiistaneuvotteluissa edustaneen Paltan ja työntekijöitä edustaneen PAU:n johtajat kommentoivat valtio-omistajan osuutta ja tekemisiä Postin työkiistassa.

Kiistan ytimessä olivat 700 Postin pakettilajittelijaa, jotka siirrettiin marraskuun alussa Teollisuusliiton ja Medialiiton väliseen työehtosopimukseen.

Saavutetun ratkaisun myötä kyseiset pakettilajittelijat siirtyvät Paltan jäseneksi ja työehdot määräytyvät heidän osaltaan Paltan ja PAU:n työehtosopimuksen mukaan.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja