Mainos

Juomaveden keittokehoitus jatkuu Porvoossa

Porvoon kaupunki kehottaa edelleen keittämään juomaveden. Kehotus on voimassa varmuuden vuoksi, ja pelkkä kiehautuskin riittää. Kaupungin vesijohtovedestä löytyi eilen maaperästä peräisin olevia bakteereja.

Eilen otetuissa näytteissä koliformiset eli ulosteperäiset bakteerimäärät olivat pienentyneet alkuviikosta otettuihin verrattuna. Näytteitä otettiin 20, joista 11 oli puhtaita.

Yhdeksän näytettä on mennyt jatkotutkimuksiin. Jatkotutkimukset valmistuvat maanantaina.

Tuoreita vihanneksia ja hedelmiä ei saa huuhdella verkostovedellä ennen syömistä. Astioita voi käyttää tiskaamisen jälkeen sen jälkeen, kun ne ovat kuivuneet. Vettä voi käyttää normaalisti peseytymiseen ja pyykinpesemiseen.

Vettä jaetaan aamusta iltaan

Porvoon Vesi on järjestänyt vedenjakelupisteet Pääskytien koulun pihalle ja Porvoon Veden toimiston pihalle. Vettä jaetaan toistaiseksi päivittäin klo 9–21. Saksalan vedenottamon vesipostista voi lisäksi hakea vettä jatkuvasti. Omat astiat pitää ottaa mukaan.

Keittokehotus koskee koko Porvoota lukuun ottamatta seuraavia kyliä Ylike, Epoo, Grännäs, Kardrag, Tirmo, Pellinki, Voolahti, Fagersta ja Seitlahti. Keittokehotus koskee myös noin 30 taloutta Askolan Särkijärven ja Huuvarin alueella, jotka saavat vetensä Porvoon verkostosta. Näihin talouksiin on jaettu tiedotteita.

Terveydensuojelu ottaa tänään vielä lisää näytteitä, joista saadaan alustavia tuloksia huomenna. Ulosteperäisistä bakteereista saadaan tuloksia sunnuntaina, maanantaina ja tiistaina.

Porvoon Sannaisten vedenottamon kaivoihin pääsi runsaitten sateiden vuoksi pinta- ja sadevettä. Vedenottamon UV-desinfiointilaite rikkoontui lisäksi viime viikonloppuna ukkosen vuoksi. Desinfiointilaite korjattiin heti maanantaina kun vika havaittiin. Tämän jälkeen vedenottamolta lähtevän veden desinfiointia tehostetettiin.

Porvoon vesitilannetta koskevat tiedotteet löytyvät Porvoon kaupungin internetpalvelusta osoitteesta www.porvoo.fi.

Terveyskeskuksiin ei ole tullut tietoa poikkeavista sairastumista. Veden keittokehotus on annettu varmuuden vuoksi.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.