Jungner: Keskustaa ei vaaleissa ohiteta

Kansanedustaja Mikael Jungner uskoo keskustan olevan eduskuntavaalien ykköspuolue.

Huomenta Suomessa vieraillut Jungner sanoo olevansa hieman haikealla mielellä, kun hänen osaltaan kevään eduskuntavaalit vaihtuvat viestintätoimisto Kreabin toimitusjohtajan tehtäviin.

– Olisi ollut hauska nähdä, miten menee. Edellisissä vaaleissa meni ihan hyvin. Yli 8000 ääntä. Kaiken jälkeen olisi ollut mukava nähdä yltäisikö edes kuuteen tuhanteen, Jungner pohtii.

Sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne uskoi eilen Politiikan korjaussarjassa Timo Haapalan vieraana puooueensa vaalivoittoon. Jungner pitää keskustaa ohittamattomana.

– Uskon että sdp:llä menee vaaleissa paremmin kuin tänään. Antti Rinne on saanut hommasta kiinni. En kuitenkaan usko, että kukaan menee keskustan ohi.  Mutta kakkonenkin on näissä oloissa vaalivoitto.

Jungnerin mielestä nykyisen hallituksen kiistely on antanut keskustalle etua. Puheenjohtaja Juha Sipilä on Jungnerin mielestä myös ollut karismaattinen ja Löytänyt jotain uutta politiikkaan.

Kansanedustajan mielestä demareilla on tällä hetkellä Uudellamaalla hyviä, tunnettuja ehdokkaita.

– Nyt olisi tilaa miespuoliselle, natoa kannattavalle ehdokkaalle.

Jungnerin oman ehdokastoivelistan kärjessä on selkeästi yksi mies. Raimo Sailas.

– Siinä on mies joka edustaa itseni kanssa samankaltaista, 90-lukulaista ajattelua. Hän on Ikoni, luotettava osaaja.

Seuraavankin hallituksen tiimoilta sinipunaan uskova Jungner sanoo, ettei varmastikaan jää eläkkeelle tulevasta työpaikastaan viestintätoimisto Kreabista. Politikkaankaan ei noin vain palata.

– En minä Kreabista eläkkeelle lähde. Noin 5-7 vuodessa toimitusjohtaja antaa sen mitä yritykselle annettavissa on.

Lue myös:

    Uusimmat