Mainos

Junckerin lista: Katainen varapuheenjohtajista viimeinen

Jyrki Katainen on jäämässä EU-komission varapuheenjohtajien joukossa viimeiselle sijalle, ilmenee talouslehti Financial Timesille vuodetusta muistiosta.

Komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker on asettanut tulevat varapuheenjohtajat arvojärjestykseen EU-parlamentin pyynnöstä.

Katainen on muistion mukaan jätetty pois myös jäsenmaiden talouden ja euroalueen asioiden hoitoon kaavaillusta kolmikosta. Talouskomissaarin virkaa tulevassa komissiossa hoitaa ranskalainen Pierre Muscovici ja hänen apunaan toimii latvialainen varapuheenjohtaja Valdis Dombrovskis

MTV:n EU-kirjeenvaihtaja Helena Petäistö ei pidä uutista yllättävänä. Petäistön mukaan Suomi on lähes ainoa jäsenmaa, joka on varauksetta pitänyt salkuttomia varapuheenjohtajia loistavana ideana. Lähes kaikki muut maat ovat esittäneet epäilyksiä järjestelmän toimivuudesta.

Petäistön mukaan missään muualla kuin Suomessa ei ole myöskään käytetty virasta nimitystä "superkomissaari". Hän arvelee, että nimitys on kehitetty kokoomuksen tarpeisiin, varsinkin kun uhkana oli, että Suomeltakin vaadittaisiin naisehdokasta. 

– Suomessa puhuttiin pitkään, että Kataisesta voisi tulla vaikka oikea käsi Junckerille. No, se oikea käsi tuli hollantilaisesta.

FT:n vuotamasta muistiosta kertoi ensimmäisenä Suomessa YLE.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.