Mainos

Junaturman tutkimuksissa ei ratkaisevaa edistystä

Jyväskylän junaonnettomuuden tutkimuksissa ei tänään ilmennyt mitään ratkaisevaa uutta. Tutkintalautakunta kävi läpi hätäkeskuksen aineistoa ja kuuli joitakin sairaalahoidossa olleita.

-Meillä on viisi, kuusi visiota, mitä tutkitaan ja niistä yksi kerrallaan pyritään sulkemaan pois. Siksi haluamme vielä tarkistaa muutamia asioita muun muassa veturista, tutkintalautakunnan johtaja Kari Alppivuori kertoo. Onnettomuudessa lievästi loukkaantunutta veturinkuljettajaa tutkijat eivät ole vielä kuulleet, mutta poliisin kuulustelupöytäkirja on ollut heidän käytössään.
-Kuulemme häntä heti kun hänen terveydentilansa sen sallii. Yritämme sovittaa mustan laatikon ja hänen kertomuksensa tietoja yhteen, Alppivuori sanoo.

Tutkintalautakunta tekee loppuviikosta vielä kenttätarkistuksia, mutta aivan lähipäivinä onnettomuuden syistä tuskin ilmenee ratkaisevaa uutta. Tutkintalautakunta oli tänään iltapäivään mennessä käynyt läpi hätäkeskuksen ja eri viranomaisten keskustelut viime perjantailta. Toiminnassa ei ole havaittu puutteita. Alppivuoren mukaan vain hälytyksen tarkasta ajoituksesta on keskusteltu.

Poliisi on omissa tutkimuksissaan keskittynyt runsaslukuiseen asianomistajien joukkoon ja junaan jääneen omaisuuden palauttamiseen omistajilleen.
-Tutkimukset ovat tasaisen ja aikaa vievän puurtamisen vaiheessa, rikoskomisario Eila Koivuniemi Jyväskylän kihlakunnan poliisilaitoksesta toteaa. Kaikkia keskeisiä todistajia ei ole vielä kuultu. Myös joitakuita alustavasti kuulusteltuja haastatellaan uudemman kerran kunhan tutkintalautakunnan tekniset tutkimukset on tehty.
(STT)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.