Mainos

Junaliikenne pysähtyy ensi yönä

Junaliikenteen pysähtyminen sekoittaa arviolta 200 000 ihmisen matkasuunnitelmia. Rautatieläisten liitto ja Rautatievirkamiesliitto aloittavat mielenilmauksen ensi yönä, ja se kestää vuorokauden. Työnseisaus koskee sekä henkilö- että tavaraliikennettä.

Pääkaupunkiseudun tieliikenteeseen on odotettavissa ruuhkia. Bussiyritykset ottavat lisäkalustoa käyttöön. Finnair pyrkii lentämään kotimaan reiteillä tavallista isommilla koneilla.

Työnseisaus on protesti valtionyhtiöiden henkilöstöpolitiikkaa vastaan. Tapaus on historiallinen, sillä viimeksi junaliikenne on seisautettu täydellisesti yli viisikymmentä vuotta sitten.

VR:n johto on tuominnut ammattiliittojen toimet. VR:lle arvioidaan koituvan työnseisauksesta useiden miljoonien eurojen tappiot.

Rautatieläisten liiton puheenjohtaja Vesa Mauriala kertoo, että kiistan osapuolet eivät neuvotelleet viikonlopun aikana. Kyse on hänen mukaansa yhteiskunnallisesta mielenimaisusta, joten siinä ei käydäkään mitään viime hetken neuvotteluja esimerkiksi työehtosopimusneuvottelujen tapaan.

Perjantaina Mauriala keskusteli sekä valtion omistajaohjauksesta vastaavan ministerin Jyri Häkämiehen (kok.) että VR:n johdon kanssa. Hän luonnehti keskusteluja myönteisiksi. Hän myös uskoo, että työntekijöiden sanomakin alkaa mennä perille.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.