Mainos

Julma arvio Talvivaarasta: Osakkeenomistajat jäävät nuolemaan näppejään

Valtio on kovasanaisesti ajanut Talvivaaran emoyhtiön kaatamista - äänessä ovat olleet elinkeinoministeri Jan Vapaavuori ja omistaja-ohjauksen päällikkö Eero Heliövaara.

Osakesäästäjien etujärjestö arvostelee valtion halua ajaa Talvivaaran emoyhtiökin nurin.

-Herää kysymys, että sekoittuvatko tässä poliittiset intressit ja liiketaloudelliset intressit. Tuntuu,  että vähän liian kärkkäästi olla ajamassa emoyhtiötäkin konkurssiin, toteaa toimitusjohtaja Antti Lahtinen Osakesäästäjien keskusliitosta.

Talvivaaran lopullinen konkurssi tekisi lähes 80 000 kotitalouden sijoitukset arvottomiksi.

Pörssianalyytikko kuitenkin sanoo, että piensijoittajille ei käy hyvin missään vaihtoehdossa.

- Uusi omistaja hakee rusinat pullasta, maksaa niistä rusinoista jotain, haluaa aloittaa täysin puhtaalta pöydältä, jolloin vanhat osakkeenomistajat jäävät konkurssipesään nuolemaan näppinsä, kommentoi talousvalmentaja Martin Paasi Nordnet pankista

Kyllä se on valitettavasti niin, että yhtiö on käytännössä konkurssissa ja se selkiyttäisi tilannetta kaikille sidosryhmille, jos emoyhtiökin laitettaisiin konkurssiin, Paasi jatkaa.

Lahtisen mukaan tilanne vaikuttaa yksityissijoittajan näkökulmasta julmalta.

-Piensijoittahajat omistavat kuitenkin 60 prosenttia yhtiöstä. Jos nämä sitten pyyhitään pois ja joku uusi omistaja tulee ja aloittaa puhtaalta pöydältä.

Talvivaaran emoyhtiö jatkaa ensi viikolla tiiviisti neuvotteluja löytyykö rahaa konkurssiin kaatuneen kaivostoiminnan ostamiseksi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.