Julkkisten superdieetti: 10 kiloa pois tällä ruokavaliolla?

Emäksinen superdieetti on syrjäyttänyt suositun gluteenittoman ruokavalion ainakin julkkispiireissä.

Gluteeniton ruokavalio on menneen talven lumia. Dieettimaailmassa kuumin trendi on ollut jo jonkin aikaa emäksinen ruokavalio. PH-ruokavalion nimeen vannovat muun muassa Victoria Beckham, Robbie Williams, Kirsten Dunst, Miranda Kerr, Jennifer Aniston ja Demi Moore.

Yksi emäksisen dieetin ilosanoman levittäjistä on brittiläinen kasvisruokakokki Natasha Corret. Corret pudotti itse pH-ruokavalion avulla 12 kiloa painostaan ja päätti tämän jälkeen perustaa oman terveellistä ruokaa valmistavan yrityksen. Nykyään Corretin yritys toimittaa emäksisiä ruoka-annoksia kymmenille tunnetuille maailmantähdille ja hänen reseptikirjojaan ylistetään dieettipiireissä. Mutta millainen emäksisen ruokavalion vaikutus sitten on keholle?

– Kyseessä ei oikeastaan ole dieetti vaan terveellistä ruokaa suosiva elämäntapa. Emäksisen ruokavalion tarkoitus on saada keho mahdollisimman optimaaliseen tilaan. Emäksisyys on terveellisempää keholle kuin happamuus. Kun keho on emäksinen sinulla on terve iho, kiiltävät hiukset ja pystyt keskittymään paremmin. Kaiken lisäksi pudotat myös painoa, Corret kertoo.

Vältä maitoa ja lihaa, suosi vihanneksia

Emäksisessä ruokavaliossa suositaan emäksisiä ruokia, kuten vihreitä vihanneksia, manteleita, valkosipulia, oliiviöljyä, sitruunaa ja teetä. Ruokavaliosta sen sijaan karsitaan viljoja, maitotuotteita, makeisia, alkoholia ja lihaa. Voisi kuvitella, että emäksisessä dieetissä pitäisi vältellä hapanta sitruunaa ja nimenomaan suosia emäksistä maitoa, mutta nämä raaka-aineet käyttäytyvät itse asiassa päinvastaisesti kehossamme. Sitruuna muuttuu kehossamme emäksiseksi ja maito happamaksi. Ruokavaliossa tulee kuitenkin syödä myös jonkun verran happamia ruokia.Emäksisen ruokavalion paras puoli on se, että sitä ei tarvitse noudattaa jatkuvasi.

– 70 prosenttia ajasta riittää. Loppuajan voit syödä normaalisti pizzaa ja suklaata sekä juoda viiniä. Jokainen ihminen tarvitsee elämäänsä myös herkkuja. Parasta kuitenkin on, että emäksinen ruokavalio saa olosi niin hyväksi, että sinun ei välttämättä enää tee edes mieli herkutella, Corret toteaa.

Terveysasiantuntijat huolissaan

Vaikka monet televisiotähdet ja laulajat puhuvatkin emäksisen ruokavalion puolesta, on dieettiä myös kritisoitu runsaasti. Terveysasiantuntijat ovat varoittaneet dieetin karsivan ruokavaliosta liikaa rasvoja ja hiilihydraatteja. Asiantuntijoiden mukaan ruokavaliosta jää dieetin aikana pois helposti tärkeitä ravintoaineita.

Lähde: Daily Mail

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja