Nainen luopui gluteenista, maidosta ja sokerista 21 päiväksi – kokeilulla kolme selvää vaikutusta

6:24 Kesän jälkeen ruokavalio kuntoon

Kolmen viikon ajan puhdistavaa ruokavaliota noudattanut nainen huomasi dieetillä olleen vaikutusta sekä sisäiseen että ulkoiseen terveyteen. 

Huomenta Suomen lähetyksessä keskusteltiin terveellisestä ruokavaliosta asintuntijoiden voimin.

Popsugar-sivustolle kirjoittanut urheilija ja personal trainer Tamara Pridgett kertoo, että dieetit eivät ole tähän saakka olleet hänen juttunsa. Kuitenkin luettuaan kuuluisan lääkärin luomasta Clean Program -dieetistä, nainen kiinnostui kokeilemaan, millaisia vaikutuksia puhdistavalla dieetillä voisi hänen elämäänsä oikein olla.

Lääkäri Alejandro Jungerin luomassa dieetissä pyritään välttelemään ruoansulatus- ja iho-ongelmia aiheuttavia ruokia. Näiden terveydellisten seikkojen lisäksi gluteenittoman, maidottoman ja sokerittoman ruokavalion luvataan vähentävän ärtyisyyttä ja antavan energiaa.

Dieetti lupaa paljon, mutta kuinka se toimii käytännössä? Seuraavat muutokset Pridgett huomasi kehossaan kolmen viikon dieetin jälkeen.

1. Ihon kunto parani

Pridgett kertoo omaavansa erittäin herkän ihon, jonka hoitamiseen hän on käyttänyt elämänsä aikana paljon aikaa ja rahaa. Uudella ruokavaliolla oli kuitenkin hämmentävän suuri vaikutus hänen ihoonsa – ja ainoastaan positiivisessa mielessä. Dieetin aikana nainen huomasi ihonsa kunnon parantuvan päivä päivältä.

– Ohjelman jälkeen palattuani normaaliin ruokavalioon ymmärsin, että suurina määrinä nautittuna kaura ja maitotuotteet saivat otsani kukkimaan, Pridgett kertoo.

2.  Energia lisääntyi

Kiireistä elämää viettävä nainen kertoo, että tähän asti väsymys ja energia puute ovat vaivanneet häntä lähes päivittäin, mutta ruokavalion myötä hän huomasi olonsa yllättävän energiseksi.

– Useimmiten heräsin ennen herätyskelloa ja jaksoin silti valvoa iltamyöhään, ennen aamuviittä heräävä nainen kertoo.

3. Sai turhan napostelun kuriin

Pridgett kertoo, että hänellä on huono tapa napostella välipaloja ollessaan tylsistynyt tai huonolla tuulella. Säännöllisen ruokavalion noudattaminen teki kuitenkin lopun kaappien penkomisesta. Ruokavalion sallimista välipaloista hän ei kuitenkaan luopunut. 

– Pidin mukanani ananasta ja pähkinöitä niitä tilanteita varten, kun minulla oli pitkä päivä tai olin menossa treenaamaan, nainen kertoo.

Lopputulos:

Dieetti lupasi, että se saisi myös herkkuhimot katoamaan, mutta tämä vaikutus jäi Pridgettin mukaan saamatta. Dieetin aikana hän huomasi himoitsevansa edelleen lempijäätelöään, vaikka ei kolmen viikon aikana kertaakaan sortunut houkutukseen.

Kolmen viikon puhdistuskuurin noudattaminen sujui naisen mukaan loppujen lopuksi yllättävä helposti, ja dieetti jopa helpotti hänen viikkojaan, kun ruokailut oli etukäteen tarkkaan mietitty.

Kahdesta nestemäisestä ja yhdestä kiinteästä ateriasta koostuva dieetti ei kuitenkaan Pridgettin mukaan sovi pidemmän ajan ruokavalioksi.

– Tohtori Junger kehottaa noudattamaan 21 päivän ohjelmaa kerran vuodessa, ja uskon kokeilevani sitä ensi vuonna uudestaan, Pridgett toteaa.

Lähde: Popsugar

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja