Mainos

Julkkiskokki sakottaisi ravintoloita kausivihannesten laiminlyönnistä

Julkkiskokki Gordon Ramsay on kantanut oman kortensa kekoon ruoka- ja ympäristöasioissa. Ramsay ehdottaa, että ravintoloita, jotka käyttävät sesongin ulkopuolisia raaka-aineita annoksissaan, tulisi sakottaa.

- En halua nähdä parsaa keskellä joulukuuta tai kenialaisia mansikoita lautasellani maaliskuussa. Haluan syödä marjoja, vihanneksia ja kasviksia silloin kun ne ovat kypsiä kotimaassani.

Gordon on ilmaissut huolensa myös pääministeri Gordon Brownille.

- Vihanneksia ja hedelmiä tulisi suosia niiden kausittaisen saatavuuden mukaan. Kokkeja pitäisi sakottaa, jos he eivät käytä menuissaan kauden kasviksia, Ramsay totesi BBC:lle.

Hän myös moitti brittiläisiä laiskoiksi syöjiksi, joita kiinnostavat enemmän ruokatrendit kuin sen ravintoarvot ja terveellisyys.

Britit heittävät kolmanneksen ruuasta roskiin

Britit heittävät kolmanneksen kaikesta ostamastaan ruoasta suoraan roskiin. Tuore jätetutkimus kertoo, että saarivaltiossa ruokaa päätyy jätteisiin miltei 13 miljardin euron arvosta vuosittain.

Roska-astioista löytyy vuosittain muun muassa 1,3 miljoonaa avaamatonta jugurttipurkkia, 5500 kokonaista kanaa ja 440 000 valmisruoka-annosta.

Maan ympäristöministeri on tuloksista järkyttynyt.

- Aikana, jolloin maailmanlaajuinen ruokakriisi on otsikoissa, tämän kaltainen haaskaus on entistä järkyttävämpää, Joan Ruddock sanoo.

Tutkimus osoitti, että suurin osa ruoasta heitetään pois tuotteen oltua jääkaapissa parasta ennen -päiväyksen yli.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.