Mainos

Julkishallinnon yhteistä verkkopalvelua kehitetään

Julkishallinnon yhteinen portaali Suomi.fi - tie julkisiin palveluihin kokoaa julkishallinnon verkkopalvelut yhteen osoitteeseen: www.suomi.fi. Huhtikuussa julkistetun palvelun etusivun Suomi.fi-palstaa on laajennettu ja syys-lokakuun vaihteessa toteutetaan käyttäjäkysely.

Etusivulla esitellään julkisen sektorin verkkosivujen uutuuksia ja ajankohtaisia asioita Suomi.fi palvelee -palstalla. Aiemmat tiedotteet löytyvät myös arkistosta, jossa niitä säilytetään puoli vuotta. Uusimmat, palveluun lisätyt linkit löytyvät myös omasta arkistostaan.

Etusivulta pääsee myös syksyllä alkaneen uuteen artikkelisarjaan, joka käsittelee tietotekniikan ja arjen yhteensovittamista, suomalaisten historiaa ja suomen kieltä. Artikkelit vaihtuvat viikoittain.

Millaiseksi Suomi.fi-palvelun pitäisi kehittyä? Tähän kysymykseen haetaan vastauksia käyttäjäkyselyllä, joka käynnistetään sivuilla syyskuun lopussa. Mielipiteitä halutaan erityisesti haun toimivuudesta ja etusivun ajankohtaisesta materiaalista.

Suomi.fi palvelee suomeksi ja ruotsiksi. Englanniksi on tällä hetkellä tietoa maahan- ja maastamuutosta. Myöhemmin syksyllä julkistetaan julkishallinnon organisaatiot ja virastot -hakemisto myös englanniksi.

Palveluun on koottu kansalaisten arkielämän kannalta tärkeitä asioita. Suomi.fi-sivuilta löytyy tietoa aiheista asuminen ja perhe, koulutus ja kirjastot, kulttuuri ja vapaa-aika, laki ja oikeus, liikenne ja matkailu, maahan- ja maastamuutto, raha ja omaisuus, Suomi yhteiskuntana, terveys ja ravinto, tuet ja etuudet, ympäristö ja luonto sekä työ ja yrittäminen.

Tietoa voi hakea aihealueittain järjestettyjen linkkien lisäksi myös erilaisten hakemistojen, sivukartan ja vapaan sanahaun kautta. Palvelusta on lisäksi pääsy kaikkien valtion virastojen ja laitosten sekä kuntien verkkosivuille.

Suomi.fi-palvelun toimitus on valtioneuvoston tietohallintoyksikössä valtiovarainministeriössä. Tietoa palveluun tuottaa julkishallinnon virastoista ja laitoksista koottu yhteistyöverkosto.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.