Juliet sai tietää, että hänen 10-vuotias poikansa on koulukiusaaja: "Purskahdin itkuun, koska syvällä sisimmässäni tiesin"

7:16
Huomenta Suomessa joulukuussa 2017 vieraillut Sami kertoi, miten koulukiusatun elämä kääntyi parempaan

Juliet oletti, ettei hänen 10-vuotias poikansa tiennyt vanhempien eroaikeista mitään. Sitten hän sai karun soiton lapsensa koulusta: Daniel-poika oli lyönyt ja potkinut muita oppilaita.

Kuten muutkin äidit, myös Juliet piti omaa poikaansa "enkelinä". Totuus oli kuitenkin toisenlainen: kun Juliet kutsuttiin koululle keskustelemaan, hän sai tietää 10-vuotiaan poikansa olevan koulukiusaaja.

– Opettaja kertoi, että koulussa oli ollut välikohtaus, ja minun pitäisi tulla paikalle niin nopeasti kuin voin. En voinut kuollaksenikaan keksiä, mistä voisi olla kyse, mutta minua lohdutti tieto siitä, että Daniel on kunnossa, Juliet kuvailee australialaisella 9Honey-sivustolla.

– Kun saavuin paikalle, opettaja näytti hyvin vakavalta ja kertoi, että poikani oli kiusannut kahta luokkatoveriaan. En voinut uskoa sitä. En halunnut olla yksi niistä vanhemmista, jotka sanovat "ei minun lapseni!", mutta minä olin.

Nimitellyt luokkatovereitaan, lyönyt  ja potkinut

Juliet ajatteli kaunista, kilttiä ja hellää poikaansa eikä voinut uskoa opettajan sanoja. Opettaja kuitenkin kertoi, että Daniel oli nimitellyt luokkatovereitaan rumasti, levittänyt näistä rumia juoruja ja jopa lyönyt ja potkinut heitä. Hän oli myös heittänyt lasten lounasruoat roskiin.

– Purskahdin itkuun, en siksi, että ajattelin opettajan tai toisten lasten valehtelevan, vaan siksi, että syvällä sisimmässäni tiesin. Opettaja kysyi, onko kotona tapahtunut mitään, mikä saisi Danielin reagoimaan näin. Kerroin hänelle, että Danielin isä ja minä olimme eroamassa, ja vaikka asuimme yhdessä, riitelimme paljon.

Vaikka pari yritti käydä kärkkäät keskustelut vasta Danielin nukahdettua, Juliet alkoi uskoa, että poika oli silti kuullut ne.

"Hän todella tiesi, että olimme eroamassa..."

Opettaja pyysi Julietia viemään Danielin ammattilaisen luo, sillä kiusattujen lasten perhe ei halunnut sovitella. Juliet suostui.

– Kävi ilmi, että hän todella tiesi, että minä ja hänen isänsä olimme eroamassa, ja hän oli hämmentynyt. Se oli meidän vikamme, kun emme olleet ottaneet häntä mukaan keskusteluun, mutta luulimme tekevämme oikein, kun suojelimme häntä tällaiselta aikuisten aiheelta.

Juliet syyttää tapahtuneesta itseään. Hän tunnustaa puhuneensa avioerosta esimerkiksi puhelimessa ja vain olettaneensa, ettei Daniel kuule mitään.

– Tuntui todella kamalalta ajatella, että olen altistanut hänet sille kaikelle.

Tilanne on nyt parempi

Daniel kiusasi koulussa vielä muutaman kerran, mutta kun avioeron pahin vaihe oli ohi, pojan käytös muuttui paremmaksi.

– Nyt hän on paljon rauhallisempi, mutta koen silti suurta syyllisyyttä ja olen häpeissäni, koska en tajunnut, miten valtava vaikutus erollamme olisi lapseeni.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja