Jukureilta pienimuotoinen sensaatio! Makeassa HIFK-voitossa verinen sivunäytös

Mikkelin Jukureilta oli sivussa neljä avainhyökkääjää, mutta se teki tästä huolimatta onnistuneen ryöstöretken HIFK:n vieraaksi jääkiekon SM-liigassa tiistaina. Jukurit voitti ottelun 5-3.

Pääkuvan video: Menikö tämä tuomareilta oikein? HIFK-kolossi Miro Karjalaisen taklauksella oli veriset seuraukset.

Ottelussa oli ekstralatausta, sillä vaihtopenkit olivat entisten Leijonat-tähtien komennossa: Jukurien Olli Jokinen ja HIFK:n Ville Peltonen kohtasivat toisensa ensi kertaa päävalmentajina.

Jokisen Jukurit käytti avauserässä käytännössä kaikki puolittaisetkin paikkansa, sillä se osui neljällä laukauksella kolme kertaa. Osumista vastasivat Markus Oden, Otto Mäkinen ja Jarkko Immonen. Tämän seurauksena Niilo Halonen teki tilaa Michael Garteigille HIFK-maalilla.

Juttu jatkuu videon alla.

Muu pelitapahtuma: HIFK - Jukurit 0:58
Jukurit porskuttaa, HIFK lamautuneena! Jarkko Immonen ohjaa vieraat 3-0-johtoon.

HIFK sai kuparisen rikki Juha Jääskän läpiajomaalilla 37. minuutilla, ja vaikka Kasper Kotkansalo ja Eetu Koivistoinenkin osuivat, isännät eivät päässeet missään vaiheessa Jukurien rinnalle.

Voittomaaliksi jäi Teemu Pulkkisen ylivoimaosuma ajassa 46.41 (video alla). HIFK haastoi maalin maalivahdin häirintänä – tuloksetta. Joni Jurmo viimeisteli loppulukemat tyhjiin uransa ensimmäisellä liigamaalilla.

Jukurit tekee 2-4 maalin ylivoimalla 2:36
Jukurien Teemu Pulkkinen punnertaa 4-2-osuman ylivoimalla – se riitti lopulta voittoon HIFK:sta.

Pelissä nähtiin myös veristä draamaa, kun HIFK:n järkälemäinen puolustaja Miro Karjalainen taklasi Nikita Krivokrasovia toisessa erässä (video jutun yllä). Jukurit-hyökkääjä poistui kaukalosta verissä päin, mutta palasi tositoimiin pienen tauon jälkeen.

Karjalainen selvisi tilanteesta ilman rangaistusta, vaikka taklaus näytti osuvan pään seudulle.

Kolmen pelin tappioputkensa katkaisseella Jukureilla on nyt kuudesta ottelusta yhdeksän pistettä, ja se nousi voitolla sarjassa kahdeksanneksi. HIFK on kuudentena (11 pistettä).

SM-liiga jatkuu kuudella ottelulla keskiviikkona.

Maalikooste: HIFK - Jukurit 5:53
Maalikooste: Jukurit mässäili osumilla HIFK:n kustannuksella Helsingissä.