Kommentti: SM-liigatähdet täysi vitsi – värilasit pois tai systeemi remonttiin

4:01
Videolla maalikooste Lukon ja Ässien ottelusta.

Satakunnan derbyn tähdistövalinnat nostattivat jälleen kysymyksen koko järjestelmän toimivuudesta. MTV Urheilun Marko Leppänen ottaa kantaa asiaan. 

Kun joukkue voittaa ottelun 6–0, voisi olettaa, että voittavan joukkueen pelaajat ovat selkeästi parempia kuin hävinneen.

Lukon ja Ässien lauantain ottelun jälkeen moni varsinkin satakuntalainen katsoi hieman tarkemmin iltapullonsa etikettiä, kun Ässät dominoi Alumnien tähtiä. Tähdistä pääsivät nauttimaan Ässien Sakari Salminen ja Derek Barach sekä Lukon Kristian Pospisil, joka valittiin kakkostähdeksi. 

Luulisi, että maalivahdin nollapeli riittäisi ainakin yhteen tähteen, mutta ei.

Voi tietysti olla, että Lukko oli niin yhtenäinen ja tasaisen hyvä, ettei joukosta noussut yhtään esiin nostettavia yksilöitä. 

Vastaavia outouksia näkyy koko ajan, ja kotiinpäin on varmasti vedetty Raumallakin. Miksi tällaista systeemiä edes ylläpidetään, jos valinnat ovat tällä tasolla?

Juttu jatkuu kuvan alla

Ennen vanhaan tähtiä jakoivat Ilta-Sanomien edustajat, mutta tätä nykyä vastuussa ovat paikkakuntien tunnetut kiekkoihmiset. SM-liiga on ulkoistanut valinnat sinänsä hyvää työtä tekevälle SM-liigan Alumnille. 

Oman seuran värisiä laseja ei tule työvarusteissa, mutta aina moni valitsija kaivaa ne omasta selkärepustaan.

Valinnat ja systeemi ylipäätään herättivät laajaa keskustelua Twitterissä. Yhden ehdotuksen mukaan IS Liigapörssin pitäisi ottaa pisteiden jako pois, koska ne vaikuttavat sijoituksiin.

Liigapörssissä kasataan oma joukkue, ja pelaajien suoritukset tuovat tietyn määrän pisteitä. Pelillisten suoritusten lisäksi ykköstähti tuo kolme pistettä, kakkostähti kaksi ja yksi tähti yhden pisteen. 

***

Eivät valinnat aina NHL:ssäkään putkeen mene, mutta niissä on sentään jonkinlainen tolkku ja johdonmukaisuus.

Voisiko valitsija olla riippumaton henkilö paikkakunnalta, jonka joukkueita ei ole juuri siinä pelissä askissa? Vääristyneet mielikuvat ja menneisyyden haamut vaikuttavat aina ratkaisuihin, mutta ainakin se ehkäisisi räikeimmän kotiinpäin vetämisen.  

Sinänsä hyvä, että vanhoja tekijöitä nostetaan esiin, mutta kunnioittamiseen voisi löytää muitakin tapoja. 

Hävettääköhän ansaitsemattoman tähden saajaa palkinnon pokkaaminen? Lentopallopersoona Lelu Ojansivu kertoi Twitterissä, että hänen joukkueensa passari kieltäytyi kerran hakemasta kolmea IS-tähteä.

– Kuuluttaja kuulutti kylmästi uuden kolmen tähden saajan vastustajajoukkueesta. Hävetti.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja