Mainos

Jukka Vihriälä eroaa RAY:n hallituksen johdosta

Keskustan entinen kansanedustaja Jukka Vihriälä eroaa Raha-automaattiyhdistyksen hallituksen puheenjohtajan paikalta. MTV:n uutisten saamien tietojen mukaan eron syynä on se, että Vihriälä on saanut vaalitukea Nuorisosäätiöltä, joka on puolestaan saanut RAY:ltä avustuksia.

– Nuorisosäätiö on tukenut kannatusyhdistystäni ostamalla taidetta, jota myytiin vaalityöni rahoittamiseksi. Kukaan ei asiassa ole menetellyt laittomasti. RAY:n avustuksilla ja saamallani vaalituella ei ole mitään kytkentää. Minun olisi tullut ymmärtää, että RAY:n hallituksen puheenjohtajana en voi ottaa vastaan minkäänlaista vaalitukea RAY:n rahoittamalta taholta, toteaa Vihriälä.

– Olen asiasta pahoillani ja kannan menettelystäni täyden vastuun. Toivon samalla, ettei tämä heitä varjoa Raha-automaattiyhdistyksen tärkeään työhön pyyteettömän kansalaistoiminnan tukemiseksi. Pidättäydyn välittömästi puheenjohtajan tehtävistä, jotta ensi vuoden avustusvalmistelu voidaan tehdä ilman henkilööni kohdistuvia epäilyksiä, sanoo Vihriälä.

RAY:n hallituksen puheenjohtajaa toimiva nurmolainen Vihriälä on ollut kansanedustajana pitkään, vuodesta 1983 saakka, mutta jäi viime vaaleissa valitsematta. RAY:n hallituksen johdossa Vihriälä jatkoi, vaikka tippuikin eduskunnasta.

Rahat takaisin "äärimmäisessä tapauksessa"

Vaalirahoitusta jakanut Nuorisosäätiö saattaa joutua palauttamaan Raha-automaattiyhdistyksen avustuksia, jos se on rikkonut sääntöjään. RAY:n toimitusjohtajan Sinikka Mönkäreen (sd.) mukaan järjestöjen rahoja voidaan vaatia takaisin "äärimmäisissä tapauksissa".

Eilen Mönkäre ei halunnut arvioida, pitäisikö Nuorisosäätiön avustuksia periä takaisin. Perinnästä päättäisi sosiaali- ja terveysministeriö.

Sosiaali- ja terveysministeri Liisa Hyssälä (kesk.) aikoo perehtyä tapaukseen paremmin ennen kuin ottaa kantaa tukien palautukseen.

Säätiöiden rahankäytöstä nousi kohu viikonloppuna, kun selvisi, että yhteiskunnan tukia on valunut vaalirahoitukseen.

Keskustalainen Nuorisosäätiö on tukenut pääministeri Matti Vanhasen (kesk.) presidentinvaalikampanjaa 23 000 eurolla ja usean otteeseen myös kansanedustaja Antti Kaikkosen (kesk.) vaalikampanjoita. Järjestö saa tukea RAY:n lisäksi Valtion asuntorahastolta.

Toinen keskustalainen säätiö, Maaseudun kukkaisrahasto, rahoitti Vanhasta 50 000 eurolla. Säätiö ei ollut saanut RAY:n tukea.

Molemmat ovat todennäköisesti jakaneet rahaa omien sääntöjensä vastaisesti, arvioi Patentti- ja rekisterihallitus.

"NYT VOIN KULKEA PÄÄ PYSTYSSÄ"

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.