Jukka Jalosen Leijonat-valintoihin aikalisä - NHL-lainat ja Venäjällä pelaavat sivuun Karjala-turnauksesta

Suomen joukkue jääkiekon miesten Euro Hockey Tour -turnauksiin julkaistaan perinteisesti peliviikkoa edeltävän viikon maanantaina, mutta Karjala-turnauksen joukkuetta ei poikkeuksellisesti julkaista normaalilla kaavalla. Epävarman tilanteen myötä Jukka Jalosen pelaajavalintoja Karjala-turnaukseen on lykätty.

Leijonien GM Jere Lehtinen kertoi kokoonpanojen julkaisun lykkäämisestä maanantaina Jääkiekkoliiton etänä järjestetyssä infotilaisuudessa. Pelaajavalintoja venytetään poikkeustilanteen vuoksi tämän viikon loppuun.

Samalla Lehtinen kertoi,  että venäläisseuroissa pelaavia KHL-pelaajia eikä Suomessa pelaavia NHL:n lainapelaajia valita Karjala-turnaukseen.

Päävalmentaja Jukka Jalonen totesi, että joukkue koostuu pääasiassa Suomessa pelaavista pelaajista. Käytännössä tämä tarkoittaa Liiga-pelaajia, ja myös Jokereiden tilannetta tarkastellaan.

- Nyt Jokereiden joukkueessa on todettu (korona)tartuntoja, ja se vähän myös muuttaa tilannetta, Jalonen kertoi tilaisuudessa.

Leijonien johtokaksikko huomautti, että seuraava turnaus pelataan joulun alla Venäjällä, jolloin on luontevaa painottaa valinnoissa KHL-joukkueiden suomalaispelaajia.

Karjala-turnauksen ylle huolia on aiheuttanut myös Tshekissä paheneva koronavirus-tilanne. Venäjä puolestaan lähettää turnaukseen alle 20-vuotiaista koostuvan joukkueen, koska nuorten MM-kisoihin valmistautuvalta ryhmältä on jäänyt tärkeitä otteluita pelaamatta.

Karjala-turnaus on tarkoitus pelata 5.-8. marraskuuta poikkeusjärjestelyin. Joukkueiden terveyden varmistamiseksi joukkueet elävät turnausajan kuplassa ilman ulkopuolisia kontakteja.

Yleisö pääsee Karjala-turnauksessa paikalle vain Suomen otteluihin ja niissäkin yleisömäärä on rajoitettu nykyisten viranomaisohjeiden mukaan.

Lue myös:

    Uusimmat