Jukka Jalonen teki päätöksensä – Venäjällä kauden loppuun pelannut Mikko Lehtonen tervetullut Leijoniin

Suomen miesten jääkiekkomaajoukkue jatkaa valmistautumista kevään MM-kotikisoihin ensi viikolla Tshekin turnauksessa. Leijoniin liittyy kaksi uutta pelaajaa, joten kokoonpanossa heitä on kaikkiaan 29.

Suomi kohtaa Tshekeissä isäntämaan lisäksi Ruotsin ja Itävallan, joka korvaa turnauksessa venäjän. Uusina pelaajina Leijonien kolmannelle MM-leiriviikolle liittyvät Pietarin SKA:n Mikko Lehtonen ja Ilvekseen loppukaudeksi siirtynyt Marko Anttila. Lehtosen pelit Pietarissa ovat jo ohi, joten hän matkustaa Tsekkeihin muun joukkueen mukana. Anttila pelaa Ilveksen riveissä pronssiottelussa vielä sunnuntaina ja matkustaa Ostravaan muutama päivä muuta joukkuetta myöhemmin.

SKA:n Lehtonen ja Leo Komarov olivat viimeiset suomalaispelaajat, jotka jatkoivat pelaamista KHL:ssä Venäjän sotatoimien alettua. Venäjälle pelaamaan jääneiden KHL-pelaajien osallistuminen Leijonien toimintaan on kyseenalaistettu, mutta joukkueen johto on nyt päätöksensä tehnyt.

Jääkiekkoliiton tiedotteessa asiaa kommentoiva GM Jere Lehtinen ei avaa tarkemmin päätöksen taustoja.

– Olemme käyneet hänen (Lehtonen) kanssaan keskustelut ja tiedämme faktat. Näiden pohjalta toivotamme Lehtosen lämpimästi tervetulleeksi Leijonien matkaan, Lehtinen sanoo.

Komarov jää pois joukkueesta, koska ei ole täydessä pelikunnossa. Häntä ei nähdä MM-kisoissa.

Torstaina Norjaa vastaan pelatussa ottelussa loukkaantunut Hannes Björninen ei osallistu ensi viikon leiritykseen. Hän palaa mahdollisesti joukkueen matkaan neljänellä leiriviikolla.

Lue myös:

    Uusimmat