Jukka Jalonen vastaa Karjala-turnauksen saamaan kritiikkiin: "Kabineteissa ollut vääntöä"

Karjala-turnauksen pelaamista on kyseenalaistettu koronavirustilanteen takia. Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen kertoi oman mielipiteensä asiasta. 

Karjala-turnaus pelataan poikkeusoloissa tänä vuonna. Yleisöä on vain Suomen otteluissa, ja joukkueet elävät omassa kuplassaan. 

SM-liigajoukkueita pelaajien antaminen maajoukkueeseen syö aiempaa enemmän, sillä he joutuvat turnauksen jälkeen karanteeniin. 

Suomen joukkue on varsin kokematon ja muistuttaa koostumukseltaan joukkuetta, joka on perinteisesti valittu Venäjän EHT-turnaukseen. Jalonen tähdensi, ettei kukaan valituista pelaajista kieltäytynyt kutsusta. 

– Tiedän, että kabineteissa on ollut vääntöä seurojen ja liiton välillä. Valmentajien kanssa keskustelu on sujunut kuitenkin hyvin ja olemme saaneet käyttöön kaikki pelaajat, jotka olemme halunneet, Jalonen vastasi MTV Urheilun kysymykseen lehdistötilaisuudessa. 

Valinnat rasittavat melko tasapuolisesti liigajoukkueita. Vaasan Sport ja SaiPa olivat ainoita seuroja, joista ei valittu yhtään pelaajaa mukaan. 

– Valitsimme niitä pelaajia, jotka ovat esiintyneet edukseen. Erot pelaajien välillä ovat kuitenkin aika pieniä. 

"Säännöt ovat sääntöjä"

Venäjän maajoukkueen ratkaisu lähettää Karjala-turnaukseen nuorten maajoukkue on niin ikään nostattanut tunteita. Jalonen on jo aiemmin kritisoinut Venäjän toimintaa, eikä hän pyörrä puheitaan. 

– Meillä on ottelussa kolme pistettä voitettavana. Emme voi enää vaikuttaa siihen, kuka tulee vastaan. 

– Eikä kyse ole Venäjän joukkueen tasosta, vaan ihan muusta. Säännöt ovat sääntöjä. 

Suomi ja Venäjä pelaavat turnauksen avausottelussa torstaina nello 18.30 alkaen. 

"Simppeliä lätkää maajoukkueessa"

Jalonen sanoi, että valmistautuminen EHT-turnaukseen menee samoja reittejä, vaikka joukkue onkin kotiturnauksessa normaalia kokemattomampi. 

– Maajoukkueessa pelataan aika simppeliä lätkää. Asioiden sisäistäminen lyhyessä ajassa on aika vaikeaa. Asiat liittyvät paljon liikkumiseen ja kamppailuun. 

Valmentajat tulivat paikalle jo sunnuntaina tutustumaan kuplan oloihin. Joukkueenpalaverin jälkeen ensimmäinen jäätreeni oli tiistaina iltapäivällä Hartwall Arenalla. 

– Harjoitus oli aika tyyppillinen EHT-joukkueen ensimmäiseksi treeniksi. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita oli, ja kiekko vähän pomppi, Jalonen naurahti. 

Lue myös:

    Uusimmat