Venäjä jääräpäinen – muiden vaatimukset eivät kiinnosta, juniorijoukkue Karjala-turnaukseen

Venäjän jääkiekkomaajoukkueen manageri Roman Rotenberg vahvisti, että Venäjä tulee Suomen EHT-turnaukseen alle 20-vuotiaiden maajoukkueellaan. 

Karjala-turnaus pyörähtää käyntiin tiukoin rajoitustoimin 5. marraskuuta. Pelaajat elävät kuplassa, ja Suomen peleihin saa ottaa korkeintaan 4 500 katsojaa. 

Muiden muassa päävalmentaja Jukka Jalonen on ilmoittanut ykskantaan, ettei se aio hyväksyä sitä, kun Venäjä lähettää turnaukseen juniorijoukkueen. Rotenberg kertoi kuitenkin Ria Novostille, että se aikoo pysyä kannassaan. 

– Suomen turnauksessa on aina pelannut nuori joukkue, hän perusteli. 

Hän korosti, että viisi joukkukeen pelajaa on NHL:n ykköskierroksen varauksia. Kun nuorten turnaukset on peruutettu, nuorten MM-kisojen runko saa hyvää harjoitusta vuodenvaihteen kisoihin. Samaa totesi Venäjän jääkiekkoliiton presidentti Vladislav Tretjak  joukkueen julkistuksen yhteydessä

– Haluaisin korostaa, että nämä pelaajat eivät ole vain tulevaisuus, vaan myös nykyhetki. Monet heistä ovat KHL-joukkueiden ydintä. Me lähetämme turnaukseen kilpailullisen joukkueen, joka pystyy pelaamaan modernia jääkiekkoa. 

Venäjän jääkiekkoliiton varapresidentti Rotenberg muistutti, että monella potentiaalisella kokeneemmalla maajoukkuepelaajalla oli koronavirus. 

– Meidän on ajateltava pelaajien terveyttä.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja