MM-kisojen NHL-pelaajista uutta tietoa – Kalervo Kummola kertoo, missä mennään

2:09
Kalervo Kummola kertoi helmikuussa taustat sille, että Latvia isännöi yksin tämänvuotisia MM-kisoja.

Jääkiekon miesten MM-kisojen pelaajistoa koskevat säännöt ovat muuttuneet täksi vuodeksi. Myös NHL-pelaajista on uusia käytänteitä.

MM-kisat jäivät viime vuonna koronaviruspandemian myötä pelaamatta, mutta tänä vuonna MM-turnaus on määrä tahkota 21.5.–6.6. Kisoja isännöi Latvian Riika. 

Aiemmissa MM-kisoissa joukkueeseen on saanut kuulua 25 pelaajaa, mutta täksi vuodeksi määrää on kasvatettu kolmella pelaajalla. Joukkueessa voi siten olla yhteensä 28 pelaajaa. Lisäksi johtoon voidaan ottaa kolme ylimääräistä henkilöä, jolloin joukkueiden koko saa olla 44 henkilöä.

Joukkueiden tulee olla Riiassa kuplassa viisi päivää ennen kisojen alkua eli 16. toukokuuta, mutta joukkueeseen saadaan vielä tämän jälkeen ottaa kuusi NHL-pelaajaa 28 pelaajan maksimi huomioon ottaen, kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n varapuheenjohtaja Kalervo Kummola kertoo MTV Urheilulle.

Nämä mahdolliset myöhemmin kisoihin saapuvat NHL-pelaajat joutuvat myös viettämään Riiassa ensin viisi päivää karanteenissa.

– Mutta tuskin heitä sieltä tulee. On tarkoitus, että Kanada ja USA:kin keräävät joukkueen ennen kisoja ja tulevat charterilla. Myös eurooppalaiset NHL-pelaajat voivat tulla siinä samassa koneessa. En usko, että sieltä kovin monta tulee sen jälkeen, Kummola sanoo.

NHL:n runkosarjan päättymistä on venytetty juuri toukokuun 16. päivään saakka, jolloin joukkueiden tulee alustavasti olla koossa Riiassa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja