Leijonien kotiturnauksesta jää puuttumaan Jesse Puljujärven ja Juuso Välimäen kaltaiset Liiga-tähdet – Jukka Jalonen selvitti, miksi NHL-lainoja ei nähdä Karjala-turnauksessa

3:18
Jesse Puljujärvi lunastanut huimat odotukset – tässä Kärppien NHL-vahvistuksen kaikki alkukauden maalit!

Perinteisesti Suomi saa koolle parhaimman ja nimekkäimmän leijonamiehistön juuri kotiturnaukseensa Helsinkiin, mutta tänä syksynä säännönmukaista on vain poikkeus.

Päävalmentaja Jukka Jalosen maajoukkueeseen on lähtökohtaisesti käytettävissä vain kotimaassa asuvia ja pelaavia pelimiehiä, mahdollisesti kahdella merkittävällä heikennyksellä.

Liigassa viilettää tällä hetkellä poikkeuksellisen kovia, NHL-tason pelimiehiä. Heistä esimerkiksi Kärppien hyökkääjää Jesse Puljujärveä, Ilveksen puolustajaa Juuso Välimäkeä, Ässien NHL-sentteriä Jesperi Kotkaniemeä ja Lukon maalitykkiä Aleksi Saarelaa on kuitenkaan turha odottaa leijonapaitaan ensi viikolla.

Jalonen valotti maanantaina, miksi NHL-lainoja ei valita vielä nimeämättömän maajoukkueen mukaan.

– Siihen on hyvin simppeli vastaus. Meillä jokaisen kauden päätavoite on kevään MM-kisat. Niin on tälläkin kaudella. Toivotaan, että kisat pelataan. Sinne me valmistaudutaan, ja käytännössä kukaan näistä Pohjois-Amerikan lainoista ei pysty niihin osallistumaan, koska heillä on omat pelit silloin oletettavasti käynnissä AHL:ssä tai NHL:ssä. Tämä on se syy, Jalonen perusteli.

Samasta syystä vastaavaan ratkaisuun päädyttiin Ruotsissa, jossa NHL-lainat ovat värittäneet SHL:n syksyä samaan tapaan kuin Liigassakin.

– Totta kai olisi hienoa rakentaa sellainen joukkue, jossa näitä pelaajia olisi, mutta nyt pitää ajatella asiaa vähän eri perspektiivistä, Jalonen summasi.

Mahdollisia korkeiksi kohoavia vakuutusmaksuja tai muita NHL-sopimusteknisiä esteitä Jalonen ei maininnut vastauksessaan.

Jokerien tilanne viivyttää valintoja

NHL-lainojen puuttuessa tähtiosastolle on kaavailtu vahvistusta KHL-seura Jokereista, mutta viime viikolla ilmenneet neljä koronavirustapausta aiheuttavat päänsärkyä.

– Tuskin siellä nyt on kaikki sairastuneet koronaan, mutta he joutuvat kuitenkin karanteeniin. Kauanko karanteeni kestää, onko siellä terveenä sellaisia pelaajia, jotka meitä kiinnostaa, pystyvätkö he harjoittelemaan tämän viikon aikana, ovatko he halukkaita tulemaan maajoukkueeseen… Nämä kaikki vaikuttavat siihen, valitsemmeko me Jokerien pelaajia, Jalonen pyöritteli.

Leijonien joukkue ensi viikolla 5.-8. marraskuuta Helsingissä pelattavaan turnaukseen oli tarkoitus julkistaa maanantaina, mutta Jokerien epävarma tilanne viivyttää valintoja loppuviikkoon.

– Jos voidaan valita pelaajia Jokereista, voidaan tehdä aika nopeita ratkaisuja. Jos ei, niin menee vähän enemmän aikaa, kun me mietimme, mitä sitten tehdään. Tarvitseeko meidän pyytää pelaajia vaikkapa Ruotsin sarjasta, vai pärjäämmekö me Liiga-pelaajilla. Näitä me joudumme pohtimaan, Jalonen kertoi.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja