Jukka Jalonen viittasi "kummin kaimoihin" – muistuttaa Suomen MM-kotikisojen uhkakuvasta

7:55
Jukka Jalonen ja Jere Lehtinen kommentoivat Suomen MM-kotikisoja 2022.

Suomi pelaa ensi vuonna järjestettävissä jääkiekon miesten MM-kotikisoissa kaikki ottelunsa Tampereelle valmistuvalla uudella kansiareenalla. Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen suhtautuu tähän ilahtuneesti, mutta muistuttaa myös kotiturnaukseen liittyvästä uhkakuvasta.

Suomi isännöi jääkiekon MM-turnausta toukokuussa 2022 Tampereella ja Helsingissä. Leijonien kaikki ottelut ja kaikki mitalipelit tullaan pelaamaan Tampereella.

– Mikäpä sen hienompaa kuin päästä pelaamaan Suomen kiekkoilun kehtoon ja uuteen areenaan. Kyllä se on kaikille pelaajille ja valmentajille varmaan toiveiden täyttymys päästä pelaamaan arvokisoja kotimaassa. Loistavat fiilikset, Jalonen tunnelmoi lehdistötilaisuudessa.

Jalonen katsoo kotiyleisön olevan parhaimmillaan kuin kuudes kenttäpelaaja ja tuovan tunnepuolelle "ekstramausteen ja pisteen i:n päälle".

– Kyllä siitä ehdottomasti kotijoukkueelle hyötyä on.

"Ettei menisi överiksi"

Jalosella on maajoukkuemenestystä sekä ulkomailta että kotimaasta. Hän on luotsannut Leijonat kahteen MM-kultaan, kummallakin kertaa Slovakiassa. Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkueen hän puolestaan valmensi maailmanmestaruuteen kotikisoissa Helsingissä 2016.

Jalonen haluaa painottaa oleelliseen keskittymistä, kun kotikisoihin liittyy myös hulabaloota ja potentiaalisia häiriötekijöitä.

– Kun ollaan kotimaassa, lähellä on paljon perheenjäseniä, kavereita ja kummin kaimoja. Miten heidän kanssaan sitten toimitaan, että fokus säilyy harjoittelussa, pelaamisessa ja lepäämisessä eikä lähde ihan lapasesta? Lippuja kuitenkin kysellään ja kontakteja voi tulla enemmän ulkopuolisiin kuin jos kisat olisivat jossain muualla.

– Pitää yhdessä pelaajien kanssa miettiä, miten se hoidetaan viisaasti. Ei tietenkään eristäydytä missään nimessä, mutta ettei se menisi överiksi, Jalonen tuumi.

"Step by step"

Suomen miesten jääkiekkomaajoukkue ei ole vielä kotikisoissa mitaleilla ollut. Leijonien GM Jere Lehtinen viittaa vallinneeseen "kotikisojen kiroukseen ja paineeseen", mutta uskoo kurssin olevan kääntymässä. Hän muistuttaa, että Leijonat oli kahdesti neljäs, kun Suomi jakoi MM-kisat Ruotsin kanssa 2012 ja 2013.

– Ollaan tultu step by step lähelle. Nuoret ovat voittaneet kotikisoissa kaksi kertaa MM-kultaa, edellinen on vieläpä aika lähellä 2016, ja ne pelaajat ovat parhaassa iässä. Luulen, että se steppi on lähellä, Lehtinen analysoi.

Lehtinenkin painottaa, että kotiyleisön tuesta on selkeästi hyötyä.

– Kun käännät sen oikein, saat viimeiset prosentit, mitä pelien voittaminen vaatii. Kotiyleisön tuoma huuma ja fiilis auttaa. Niillä viimeisillä senteillä saadaan voittoja sieltä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja