Kari Jalonen luo kontakteja Leijoniin – toivoo huomattavan asian muuttuvan viime MM-kisoista

0:58
Kari Jalonen kertoi Tulosruudun Viikon vieraana, miksi hän jätti Leijonien päävalmentajan pestin keväällä 2016.

Asiantuntijaksi tulevissa jääkiekon MM-kisoissa C Moren vahvuudessa palaava Kari Jalonen aikoo hyödyntää kontakteja tarjotakseen tietoa Leijonien ytimestä.

Kari Jalonen toimi viimeksi MM-asiantuntijana MTV:llä Suomen ja Ruotsin jakamissa kisoissa 2013. Sen jälkeen hän on operoinut Leijonien päävalmentajanakin kausina 2014–16; pestin lopuksi napsahti MM-hopeaa. Viimeisimmäksi Jalonen luotsasi sveitsiläistä Berniä vuodesta 2016 potkuihinsa tammikuuhun 2020 saakka ja ehti saavuttaa kaksi Sveitsin mestaruutta.

Jaloselle jäi edellisten kotikisojen asiantuntijana toimimisesta ja tiimityöskentelystä hyvä maku. Hän kertoo palaavansa asiantuntijan tehtäviin intoa puhkuen.

– Olen ollut aika paljon pois tv-töistä ja keskittynyt valmennushommiin. Kun on ollut aika levätä, olen kerännyt vapailla voimia seuraavaa kautta varten. Tämä tuli kuitenkin sopivaan paikkaan. Olen seurannut tv:n välityksellä koronan aikana paljon KHL:ää, meidän omaa Liigaa, SHL:ää ja NHL:ääkin, Jalonen sanoo.

Tietoa Leijonien sisäpiiristä

Varmaa on, että Jalonen on lyömässä itsensä vaivoja säästämättä likoon. Hän uskoo sekä valmentajana että asiantuntijana pedanttiin valmistavaan työhön, joka näkyy aikanaan mahdollisimman hyvänä lopputuloksena.

– Täytyy luoda kontakteja Leijoniinkiin ja saada vähän sitä kautta tietoa sieltä, Jalonen vinkkaa.

Jalonen odottaa mielenkiinnolla myös nykyisen teknologian hyödyntämistä lähetyksissä.

– Mitä olen studioita katsonut, niin kyllä tietotekniikka on mennyt niistä kotikisoistakin eteenpäin. Meillä on hyvät työkalut käytettävissä, että pystytään kertomaan asioita selkeästi. Taktisia asioita pelistä, omaa kokemusta leijonavalmentamisesta ja henkisen puolen juttuja – nämä kaikki ratkaisevat MM-kisoissa.

"Nostaa varmasti pelillistä tasoa"

Edellisissä MM-kisoissa Slovakiassa 2019 Suomi voitti sensaatiomaisesti MM-kultaa ilman NHL-pelaajia. Sama mies, Jukka Jalonen, jatkaa Leijonien peräsimessä, mutta vaikka resepti toimi tuolloin, Kari Jalonen toivoo, että nyt NHL-miehiäkin nähdään mukana.

NHL:n runkosarja on päättymässä juuri ennen Latvian Riiassa 21. toukokuuta käynnistyvien MM-kisojen alkua, 16. toukokuuta. On vielä arvailujen varassa, missä määrin taalaliigan miehiä MM-turnaukseen saadaan.

– Olisi hyvä, että kaikki maat saisivat MM-kilpailuissa maailman parhaita pelaajia, ketkä ovat käytettävissä. En ala sen enempää spekuloimaan, miten tämä tulee toimimaan, mutta toivotaan, että pystytään sellainen ilmasilta ja karanteenit järjestämään, että Suomi ja muutkin joukkueet saisivat NHL-pelaajia. Se kuitenkin varmasti nostaa pelillistä tasoa kisoissa, Kari Jalonen kertoo.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja