Jukka Jalonen varoo yhtä asiaa Jesse Puljujärven kohdalla – "Ehkä joku sana vaihdetaan"

Leijonalauma kokoontui ensimmäistä kertaa – tällaisin tavoittein joukkue lähtee loppuviikon Karjala-turnaukseen 2:20
Leijonien joukkue Karjala-turnaukseen kokoontui ensimmäistä kertaa yhteen tiistaina Helsingissä.

Jesse Puljujärvi on ollut koko syksyn ajan seuratuin hahmo kotimaisessa SM-liigassa. Nyt Puljujärvi palaa Leijoniin, sillä hän on mukana torstaina alkavassa Karjala-turnauksessa. Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen istutti Puljujärven heti ykkösketjuun. Kyseistä trioa kohtaan mestarivalmentajalla on kova luotto.

21-vuotias Puljujärvi palasi kesällä takaisin Suomeen kolmen Pohjois-Amerikassa vietetyn vuoden jälkeen. Oulun Kärpissä Puljujärvi on nakuttanut syksyn 18 liigaottelussa tehot 11+9=20.

Nyt Puljujärvi saa kansainvälisen tason mittarin siitä, että missä hän menee tällä hetkellä.

– Hän ei ole pelannut hetkeen näitä pelejä, niin on kiva katsoa, että mitä nyt tapahtuu. Hän on kuitenkin pelannut sen verran hyvin Liigassa ja CHL:ssä, että kyllä se osaaminen on siellä. Totta kai vaatimustaso nousee näissä peleissä, mutta hän on varmasti virtaa täynnä, Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen sanoo Puljujärvestä MTV Urheilulle.

Tiistain harjoituksissa Puljujärvi viiletti samassa vitjassa yhdessä Sakari Mannisen ja Harri Pesosen kanssa. Jalosella on kova luottamus siihen, että kyseinen kolmikko voi nousta isosti esille tulevan turnauksen aikana.

– Uskon, että saamme tuosta toimivan ja tehokkaan ketjun. Siihen on kaikki elementit olemassa, Jalonen näkee.

Yhtä asiaa Jalonen kuitenkin varoo Puljujärven kohdalla. Leijonien päävalmentajan mukaan hän ei ole käynyt ennakkoon sen isompia keskusteluja kärppähyökkääjän kanssa siitä, että mitä odotusarvoja hänellä on tulevaa turnausta ajatellen.

– Katsotaan nyt, että onko tuollaiselle tarvetta. Pitää muistaa, että Mikko Manner (Leijonien apuvalmentaja ja Kärppien päävalmentaja) on tehnyt pitkään hänen kanssaan yhteistyötä. Voi olla, että ehkä joku sana vaihdetaan. Mutta ei tässä pidä alkaa ylivalmentamaan, Jalonen painottaa.

– Antaa ”Puljun” pelata ja käyttää omia vahvuuksiaan, Jalonen sanoo odotuksiin liittyen.

Lue myös:

    Uusimmat