Joakim Kemell takoi hurjaa jälkeä SM-liigassa – nyt häneen liittyy yksi iso kysymys

Jääkiekon SM-liigassa Joakim Kemell, 17, takoi alkukaudella hurjaa jälkeä. Hänen nimensä löytyi kierros toisensa jälkeen maalintekijäsarakkeesta. Nyt, loukkaantumisensa jälkeen, Kemell on hakenut vielä parasta virettään. Löytyykö se? Tämä on iso kysymys myös Nuorten Leijonien kannalta.

Kemell nakutti alkukauden 16 liigaotteluun peräti 12 maalia. Tämä kaikki vain 17-vuotiaana.

Hän ehti keikkua koko sarjan piste- ja maalipörssin kärkipaikalla.

30. lokakuuta Kemell koki takaiskun tilanteessa, jossa hän taklasi Lukon silloista hyökkääjää Kristian Pospisilia. Kemell loukkaantui ja joutui viikoiksi sairastuvan puolelle.

Nuori hyökkääjä palasi kehiin 3. joulukuuta vierasottelussa KalPaa vastaan. Sen jälkeen hän on hakenut vielä peliään ailahtelevan JYPin riveissä.

Keskiviikkona Kemell nimettiin Suomen alle 20-vuotiaiden MM-joukkueeseen. Sitä ennen katseet kääntyvät siihen, että löytääkö Kemell taas maalivireensä.

– Uskon ja luotan siihen. Hän on harjoitellut hyvin. En usko, että se jää mistään kunnosta tai jaksamisesta kiinni. Hän saa myös riittävästi pelejä alleen ennen kisoja, Nuorten Leijonien päävalmentaja Antti Pennanen sanoo Kemellistä.

Kemell on uusi tuttavuus myös Pennaselle. JYP-hyökkääjä on ehtinyt vakuuttamaan Nuorten Leijonien päävalmentajan – erityisesti asennetasolla.

– Hän pystyy tekemään tulosta, on taitava ja nopea. Mutta se, miten hän loukkaantui, kuvasti hänen luonnettaan. Hän veti käytännössä Pospisilin pystyyn. Se oli kova veto.

– Tuo viestii siitä, että hänellä ei mene pupu pöksyyn, kun Kanada tulee vastaan täydessä hallissa. Jos joku vetää hänet pystyyn, niin hän vain ajattelee, että ”mää vedän takaisin”. Semmoista asennetta me tarvitsemme myös, Pennanen pohtii.

Pennasen mukaan Suomen luisteluvoimaisesta ja monipuolisesta joukkueesta löytyy myös selkärankaa vastata ”isojen poikien uhitteluun”.

– Jos joku Kanada yrittää pelotella, niin meillä on (Ville) Ottavaista, (Samuel) Heleniusta, Kemeleitä ja kumppaneita, jotka kyllä pystyvät vastaamaan siihen. En toki näe, että Kanadan tarvitsee mitenkään pullistella. Toki, nythän se voi muuttua, kun he pelaavat täydessä kotihallissa. Voihan se olla, että sieltä tulee joku ylilyöntitaklaus meidän avainpakkiimme. Olemme valmiita, jos joku koittaa vetää Topi Niemelän yli, Pennanen vannoo esimerkin kautta.

Pennanen uskoo, että Kemell pääsee hyvästä asemasta Nuorten Leijonien MM-joukkueeseen. Vaikka moni odottaa häneltä maaleja ja pisteitä, eivät kaikki katseet kohdistu häneen.

– Hänelle varmaan hyvä juttu on se, että johtavat pelaajat ovat joitakin muitakin kuin hän. Se on varmaan henkisesti helpompaa.

– Jos laitetaan Aatu Rätyä, Roni Hirvosta ja kumppaneita listaan, niin kyllä sieltä varmaan löytyy vielä isompia poikia tässä kohtaan, Pennanen luettelee.

– Mutta uskon, että hän pääsee taas iskuun, Nuorten Leijonien valmentaja nyökyttelee päätänsä.

Lue myös:

    Uusimmat