Jukka Jalonen saa sittenkin superjoukkueen olympialaisiin? NHL:n suunnalta kuuluu vihdoin lupaavia tietoja

Toive NHL-jääkiekkoilijoiden osallistumisesta vuoden 2022 Pekingin talviolympialaisiin on ottanut askeleen eteenpäin Kansainvälisen olympiakomitean (KOK) ja Kansainvälisen jääkiekkoliiton (IIHF) aloitettua neuvottelut NHL:n kanssa sopimukseen pääsemisestä.

NHL-pelaajat jäivät pois vuoden 2018 PyeongChangin talvikisoista, kun osapuolet eivät päässeet yhteisymmärrykseen kustannusten jakamisesta.

Nyt Sportsnetin toimittaja Elliotte Friedman kertoo, että KOK ja IIHF ovat käyneet viime viikon alussa keskusteluita NHL:n ja pelaajayhdistys NHLPA:n kanssa New Yorkissa. Asialistalla ovat olleet tutut asiat pelaajien vakuuttamisesta matkustuskuluihin sekä markkinointioikeuksien hallintaan.

MTV Urheilun saamien tietojen mukaan viimeisin kohta koskee nimenomaan NHL:n halua saada olympiarenkaiden käyttöoikeuden omaan markkinointiinsa.

Edellisissä kisoissa KOK:n ehdottomuus ajoi neuvottelut pattitilanteeseen, mutta Friedmanin mukaan Olympiakomitea ja kiekkoliitto haluavat olla nyt ”joustavia”. Toimittaja kuvailee tilannetta ”merkittäväksi poliittiseksi käänteeksi” siitä, missä osapuolet ovat olleet aiempina vuosina ja kuukausina.

Sportsnetin tietojen mukaan NHL käsittelee keskusteluiden sisältöä NHLPA:n kanssa tiistaina Torontossa käytävissä työehtosopimusneuvotteluissa.

Kyse lopulta NHL:n ja pelaajayhdistyksen välisistä ratkaisuista

NHL:n varakomissaari Bill Daly kertoi viime viikolla, että kyse on kuitenkin pitkälti NHL-osapuolten välisestä yhteisymmärryksestä. Pelaajat ovat perinteisesti halunneet pelata olympialaisissa, mutta seurat – siis NHL:n liigahallitus ovat olleet nihkeämpiä asian suhteen.

– Vaikka KOK tekisi kaiken, mitä pyydämme, uskon silti, että ainoa tapa osallistua vuoden 2022 olympialaisiin on se, että tämä on osa isompia neuvotteluita NHLPA:n kanssa. Silloin voisimme palata liigahallitukseen ja kertoa, että suosittelemme olympialaisiin lähtöä, ja tässä ovat perustelut, Daly kommentoi NHL.comissa.

NHLPA:n ja NHL:n nykyinen työehtosopimus jatkuu kuitenkin Pekingin olympialaisten yli kauden 2021–22 loppuun asti.

Suomen tähdet loistavassa iässä

Suomen kannalta NHL-pelaajien osallistuminen Pekingin olympialaisiin avaisi mielenkiintoisen tilanteen. Samalla kun toki myös kaikki muut maat saisivat parhaat pelaajansa mukaan, Leijonat pääsisi iskemään kisoihin todellisella superjoukkueella.

Nykyisistä eturivin pelaajista Aleksander Barkov olisi kisojen aikaan 28-vuotias sekä päävalmentaja Jukka Jalosen aiemmat nuorten maailmanmestarit Mikko Rantanen, Sebastian Aho ja Patrik Laine 24-25-vuotiaita jo yli viisi vuotta NHL:ssä pelanneina.

Jukka Jalosen sopimus maajoukkueen päävalmentajan tehtävästä jatkuu vuoden 2022 talviolympialaisiin ja MM-kotikisoihin asti.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja