NHL:stä tulossa synkkiä uutisia jo maanantaina? Neuvotteluista kuuluu varsin selviä viestejä

NHL-pelaajien poisjäänti Pekingin talviolympialaisista näyttää jo siinä määrin varmalta, että vahvistusta päätökselle odotetaan mahdollisesti jo maanantaina.

Samalla NHL kertoi keskusteluiden NHL-pelaajien osallistumisesta olympialaisiin olevan käynnissä, ja yhteinen päätös pelaajayhdistys NHLPA:n kanssa tuodaan julki muutaman päivän sisään.

Sunnuntaihin runkosarjapelinsä keskeyttämään joutuneiden joukkueiden määrä kasvoi jo seitsemään, kun Detroit Red Wingsissa ja Toronto Maple Leafsissa kasvamaan lähteneet tartunnat peruivat seurojen tulevat pelit.

NHL-pelaajien osallistuminen Pekingin talviolympialaisiin on ollut pitkään vaakalaudalla, joka näyttää nyt lopullisesti kallistuneen perumisen kannalle. Useat mediat raportoivat, että tilanne näyttää nyt varsin selvältä.

– Liiga (NHL) on tehnyt erittäin selväksi, että tämä tilanne laukaisee tarpeen otteluohjelman uudelleenjärjestämiseksi, mikä antaa heille mahdollisuuden vetäytyä olympialaisista, Sportsnetin toimittaja Elliotte Friedman raportoi.

– Uskon, että kyse on vain siitä, ilmoittavatko liiga ja pelaajat sen yhdessä. Se voi tulla jo niinkin aikaisin kuin maanantaina, Friedman jatkoi.

Myös TSN-kanavan sisäpiiritoimittaja Pierre LeBrun kertoi, että tällä hetkellä tuntuu vahvasti siltä, etteivät NHL-pelaajat ole mukana Pekingissä.

Niin ikään TSN:n asiantuntija Craig Button puolestaan näki olympialaisiin lähtemisen mahdollisuuden jo "täysin olemattomaksi".

Ylen NHL-toimittajana toimiva Tommi Seppälä puolestaan twiittasi sunnuntain ja maanantain välisenä yönä Suomen aikaa käynnissä olleesta pelaajayhdistys NHLPA:n konferenssipuhelusta, jossa puhuttiin suomalaisen NHL-pelaajan mukaan jo vahvistuneesta poisjäännistä.

– Sieltä tuli ainakin joku ilmoitus meidän ryhmächattiin, että se oli siinä. Ei ole mahdollista lähteä olympialaisiin. Se juna meni, Seppälä kertoo pelaajan sanoneen.

Kanadalaisseurat Toronto Maple Leafs ja Montreal Canadiens kertoivat keskeyttäneensä myös joukkueidensa harjoitukset ottelutauon ajaksi. NHL jää joulutauolle aatonaattona torstaina. Otteluiden on määrä jatkua pyhien jälkeen maanantaina 27. joulukuuta.

Lue myös:

    Uusimmat