Jukka Jalonen myöntää suoraan: Leijonille rakennetaan nyt kahta erilaista olympiajoukkuetta

Epävarma koronatilanne, NHL:n tautiaalto ja Kiinan tiukat rajoitukset ovat johtamassa siihen, että NHL-pelaajia ei välttämättä nähdä helmikuun talviolympialaisissa. Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen myöntää realiteetit: Suomen joukkuejohto rakentaa nyt kahta erilaista olympiajoukkuetta.

Pääkuvan video: Leijonat voitti Venäjän EHT-turnauksen päätöspelissä – tuomaripäätös Venäjän tasoitusmaalissa raivostutti Suomen leirissä. 

NHL:n oli määrä palata takaisin olympiakuvioihin Kiinan Pekingissä järjestettävässä turnauksessa. NHL jätti vuoden 2018 Etelä-Korean olympialaiset väliin muun muassa rahallisten kysymysten takia.

Tuolloin Venäjä voitti kultaa nimekkäällä KHL-ryhmällään.

NHL ilmoitti jo viime kaudella, että se aikoo palata olympialaisiin. Tämän kauden ottelukalenteriin jätettiin olympialaisten mittainen pelitauko.

Tuoreet uutiset eivät ole kuitenkaan luvanneet hyvää. NHL:n koronaprotokollalistalla on nyt yli 100 pelaajaa ja toimihenkilöä.

Jo ennen tuoretta tartunta-aaltoa moni NHL-taho nosti esiin huolen Kiinan rajoituksista. Kiinassa paikalliset viranomaiset voivat määrätä tartunnan saaneen henkilön jopa viiden viikon karanteeniin.

Tämä on johtanut kovaan keskusteluun siitä, että matkaako NHL lainkaan olympialaisiin.

Tilanne tiedostetaan myös Leijonissa.

– Nyt palaveerataan ja rakennellaan kahta joukkuetta vierekkäin. Sitten ollaan valmiita, kun päätöksien aikana tulee, Jalonen sanoo MTV Urheilulle Leijonien johtokunnan seuraavista liikkeistä.

Kahdella joukkueella Jalonen viittaa NHL- ja Eurooppa-ratkaisuihin. Jälkimmäisen joukkueen pohja rakentuu syksyn maajoukkuetapahtumista.

– Olemme pelanneet kaksi hyvää turnausta, joissa on ollut kaksi vahvaa joukkuetta mukana. Jos näin pääsee käymään, että NHL ei tule mukaan, niin meillä on silti erittäin hyvä tilanne tässä. Tuossa on todella paljon hyviä, tasaisia pelaajia kilpailemassa pelipaikoista. Jos joukkue valitaan Euroopasta, niin olemme valmiita siihen, Jalonen toteaa.

Se, että milloin NHL:n kanta varmistuu, on yhä pahasti auki.

– Katsotaan, mitä tuleman pitää ja mennään päivä kerrallaan eteenpäin. Emme voi vaikuttaa siihen, että millaisia päätöksiä ainakaan tulee tietoisuuteen, Jalonen sanoo rauhallisena.

Lue myös:

    Uusimmat