Jukka Jalonen avasi keskustelut jatkostaan ennen MM-kisoja – liitto muistutti NHL-pykälästä: "En kiertele promoamassa itseäni"

Jukka Jalosen päätös jatkaa Suomen jääkiekkomaajoukkueen päävalmentajana ainakin kevääseen 2023 asti ei ole Leijonien pitkäaikaisen menestysvalmentajan mukaan yhteyksissä NHL:ssä viime aikoina tehtyihin sopimuksiin. Optio NHL:ään lähdöstä on silti edelleen olemassa.

Suomen jääkiekkoliitto tiedotti torstaina tehneensä Jalosen kanssa jatkosopimuksen, joka pitää tämän Leijonien penkin takana ainakin vuoden 2023 MM-kisoihin asti. Tästä sopimusta voidaan vielä jatkaa vielä vuodella molemminpuolisella optiolla. Hänen nykyinenkin sopimuksensa ulottui jo kevään 2022 MM-kotikisoihin asti.

Jalosen mahdollisesta NHL-siirrosta on käynyt Suomessa kuuma keskustelu vuoden 2019 MM-kullasta lähtien, mutta valmentajan mukaan mikään ei ole asiassa muuttunut, vaikka jatkosopimus Leijonissa julkistettiinkin juuri nyt.

– Ei se ollut sen kummemmin mielessä kuin aikaisemminkaan. Me jatkoimme samalla sapluunalla kuin millainen sopimus minulla on tällä hetkellä, Jalonen kommentoi MTV Urheilulle.

– Siinäkin on NHL-pykälä, ja se oli lähinnä sellainen toteamus liiton puolelta, että sinä varmaan haluat tämän NHL-pykälän, ja sanoin, että joo, kyllä se hyvä siinä on olla. Se oli sitten siinä.

NHL ei mielessä, mutta asiat voivat muuttua nopeasti

Todennäköisin paikka NHL:ssä on ollut Jarmo Kekäläisen manageroima Columbus Blue Jackets, joka kuitenkin päätyi valitsemaan tulevan päävalmentajansa pohjoisamerikkalaisista voimista. Jalonen näkee tilanteensa NHL:n suhteen muuttumattomana.

– En minä siihen niin aktiivisesti pyri. Tai se, miten pyrin siihen, on valmentamalla mahdollisimman hyvin ja laadukkaasti. Se on ainoa, mitä tällä hetkellä teen sen asian eteen.

– Jos se ei riitä siihen, niin se ei riitä. Tähän mennessä se ei ole riittänyt, se on huomattu, Jalonen naurahtaa.

– En minä sitä tässä koko ajan mieti ja odottele, mutta kiekkomaailmakin on ihmeellinen, ja nopeasti voi tapahtua ihmeellisiä asioita. Asiat voivat muuttua hyväänkin ja erilaiseen suuntaan erittäin nopeasti.

– Mutta ne asiat eivät ole minun käsissäni, enkä ole siellä itseäni promoamassa ja kiertelemässä. Minä teen työtä täällä Leijonissa, ja tulokset puhukoot puolestaan, Jalonen lisää.

Jalonen on silti edelleen kiinnostunut päävalmentajan – ja tietyin reunaehdoin myös apuvalmentajan – paikasta NHL:ssä. Hän sanoo silti olevansa erittäin tyytyväinen asemaansa Leijonissa.

– Nautin ja tykkään tästä hommasta erittäin paljon. En haikaile mihinkään muualle tällä hetkellä. Jos sauma tulee, niin totta kai tilaisuuteen tartun. Jos prosentteja ajattelee, niin se on kuitenkin enemmän epätodennäköisempää kuin todennäköisempää.

MM-kisojen kokemukset vakuuttivat jatkamaan

Keskustelut jatkosopimuksesta Leijonissa käynnistyivät Jalosen ja Jääkiekkoliiton toimitusjohtajan Matti Nurmisen välillä jo ennen Riiassa pelattuja MM-hopeakisoja.

– Juttelimme toimitusjohtaja Nurmisen kanssa ennen kisoja meikäläisen mahdollisesta jatkosta, ja totesimme molemmat, että katsotaan kisat rauhassa, miltä homma näyttää ja miten pelit kulkevat.

– Kisojen jälkeen molemmilla osapuolilla, niin minulla kuin liitollakin, oli samanlainen tahtotila, että jatketaan sopimusta ainakin vuodella. Se oli loppujen lopuksi hyvin simppeli juttu, Jalonen taustoittaa.

Leijonat eteni turnauksessa vakuuttavasti eteenpäin, vaikka käytettävissä ollut materiaali ei tälläkään kertaa näyttänyt paperilla valmiilta menestystarinalta. Tämä antoi myös Jaloselle vahvan syyn jatkaa tehtävässään.

– Se, että saimme lyhyessä ajassa pelin sellaiseen kuosiin, ettei meitä kukaan voittanut varsinaisen peliajan puitteissa kymmenessä ottelussa, hän perustelee päätökseensä vaikuttaneita kokemuksia.

– Pelasimme voittavaa jääkiekkoa, ja joukkueen ilmapiiri johtoryhmä ja pelaajat mukaan lukien oli huipputasolla. Oli tosi hienoa olla siinä yhtenä tekijänä mukana ja taistella ihan kultamitalista finaalissa.

Lue myös:

    Uusimmat