Jukka Jalonen tyrmää Leijoniin liittyvän teorian – sanoo nyt suorat sanat tulevaisuudestaan ja NHL:stä

Jukka Jalonen avaa Leijonien tuoreita EHT-valintoja, palaa myös Karjala-turnauksen näyttöihin 5:16
Video: Jukka Jalonen avaa Leijonien tuoreita EHT-valintoja, palaa myös Karjala-turnauksen näyttöihin

Jukka Jalosen toinen Leijonat-pesti päättyy tulevaan kevääseen. Jalonen kiistää täysin sen, että hän olisi mitenkään puolivaloilla liikenteessä. Päinvastoin. Tulevaisuutensa osalta Jalonen on hyvin suorana.

Tuoreeltaan Suomen maajoukkueen ylle on noussut pieniä kysymysmerkkejä viime kevään ja menneen Karjala-turnauksen myötä. Onko Leijonat jopa pienimuotoisessa alakulossa? 

Suomi kun tipahti viime kevään MM-kotikisoissa puolivälierissä Kanadalle. Nyt syksyn ensimmäisessä tapahtumassa Leijonat sai pahasti kyytiä niin Tshekiltä kuin Ruotsilta.

Jalonen tyrmää teorian minkäänlaisesta alakulosta tai alamäestä.

– Ote ei ole lipsumassa, eikä se lipsunut myöskään viime kevään kisoissa. On selvää, että tulos ohjaa ihmisten ajattelua. Joillakin enemmän, joillakin vähemmän. Meillä oli keväällä vaikeuksia MM-turnauksen alkuvaiheilla. Saimme kuitenkin omasta mielestämme homman aika hyvin kuosiin alkulohkon aikana. Esimerkiksi viimeinen peli Tanskaa vastaan oli 7–0. Olisimme voineet ihan hyvin voittaa Kanadan. Emme me siinä pelissä mitenkään huonompia olleet muuta kuin tehokkuudessa, mikä toki ratkaisee yksittäiset pelit. Ei viime kevään suoritus eronnut hirveästi siitä, mitä olemme esittäneet voittoturnauksissa. Monessa asiassa olimme jopa parempia, mutta ne eivät aina välttämättä näy tulostaulun puolella, Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen pohtii. 

– Hävisimme Karjala-turnauksessa pelit yli- ja alivoiman takia. Pitää yrittää saada ne kuntoon nyt Sveitsin turnauksessa. Ei tässä mitenkään laakereilla lepäillä – kyllä tässä ihan täysillä hommia tehdään. Keväällä nähdään sitten, että miten meidän prosessimme on edennyt ja miten olemme onnistuneet. Mutta ei ole mitään, että puolivaloilla mentäisiin. Jos joku homma on päättymässä, niin sitä haluaa jättää hyvän jäljen ja tekee kaikkensa sen eteen, että kaikki päättyy positiivisella tavalla. Samaan aikaan pitää ymmärtää se, että voittaminen kansainvälisessä kiekossa, esimerkiksi MM-kisoissa, on aika haastavaa. Se on pienistä asioista kiinni. Viime vuonna hävisimme puolivälierissä tulevalle voittajalle ja tällä kertaa toivoimme, että emme häviä. Mennään askel kerrallaan eteenpäin. Olemme olleet aika hyviä noissa viimeisissä kovissa peleissä. Olemmeko hävinneet nyt tällä pätkällä kaksi kolmestatoista pelistä. Se on aika kova saldo. Pyritään kasvattamaan sitä vielä muutamalla keväällä, Jalonen jatkaa.

”En minne tahansa halua lähteä”

Entä sen jälkeen? Mitä Jalonen meinaa tehdä seuraavaksi?

Tämä kysymys on yhä avoinna, sillä mitään varmaa ei ole lyöty lukkoon.

– Huippusarjoissa pelataan yhä. Katsotaan keväämmällä ja kauden päätyttyä, että löytyykö jotain. En ole ajatellut hirveästi hötkyillä, Jalonen huikkaa.

Jalosen mukaan hän ei ole suunnitellut pitävänsä minkäänlaista välivuotta Leijonat-pestin päättymisen jälkeen.

– Jos joku haluaa minut ja minulla on tarpeeksi motivaatiota ja eteen tulee kiinnostava yhtälö, niin ilman muuta. Halukkuutta valmentamiseen kyllä löytyy. Jos tarjouksia tulee, niin pitää miettiä, että mistä ne tulevat. Intohimon pitää olla ihan tapissa, jos lähtee johonkin. Mitään tai ketään väheksymättä – ihan minne tahansa en halua lähteä, Jalonen ilmoittaa suoraan.

Jalonen on puhunut julkisesti NHL-kiinnostuksestaan. Sen suhteen asiat eivät ole sen enempää edenneet.

– En ole sieltä hirveästi mitään odottanutkaan. Katsotaan. Elämässä tapahtuu monesti aika yllättäviäkin asioita nopeasti – niin hyvässä kuin pahassa. Aika näyttää.

Jalonen vahvistaa, että hän on valmis ottamaan vastaan NHL-apuvalmentajan roolin, mikäli joku sellaista hänelle tarjoaa.

Lue myös:

    Uusimmat