Jukka Jalonen jatkaa Leijonissa! Mestarivalmentajan uudessa sopimuksessa NHL-pykälä

Suomen miesten jääkiekkomaajoukkueen kahteen maailmanmestaruuteen valmentanut Jukka Jalonen jatkaa Leijonien päävalmentajana kahden vuoden jatkosopimuksella, jossa on optio aina kevääseen 2024 asti.

Jalosen alkuperäinen sopimus ulottui ensi talven Pekingin olympialaisiin ja keväällä 2022 Tampereella pelattaviin MM-kotikisoihin. Uusi sopimus pidentää pestiä varmuudella yhdellä kaudella, mutta siinä on myös molemminpuolinen optio kaudesta 2023–24.

– Olen todella nauttinut Leijonien valmentamisesta. Meillä on hienoja pelaajia ja erittäin hyvä ja kiinteä johtoryhmä, jossa työviihtyvyys on huipussaan, Jalonen sanoo Jääkiekkoliiton tiedotteessa.

– Itselleni tärkeää on myös se, että Suomi lähtee arvoturnauksiin aina taistelemaan kirkkaimmista mitaleista. Näistä asetelmista on hyvä jatkaa työtä myös tulevina vuosina.

Jalonen on valmentanut Leijonat maailmanmestaruuteen kahdesti, vuosina 2011 ja 2019. Lisäksi hän on saavuttanut urallaan tämän vuoden kisoista tulleen MM-hopean sekä MM- ja olympiapronssin. Nuorten maajoukkueen Jalonen luotsasi maailmanmestariksi vuonna 2016.

Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Harri Nummela iloitsee Jalosen tavoin juuri solmitusta jatkosta.

– Tulokset puhuvat puolestaan. Maajoukkueen päävalmentajan tehtävän ohella Jukka tekee erinomaista työtä laajemmin koko Suomi-kiekon kehittämisessä. Jalonen oli selkeä ykkösvaihtoehtomme päävalmentajaksi myös kotikisojen jälkeen.

– Sopimukseen sisältyy edeltävän sopimuksen tavoin NHL-pykälä. Tämän puitteissa Jalosella on mahdollisuus siirtyä NHL:ään kesken sopimuskauden, jos NHL:ssä aukeaa sellainen valmentajan paikka, johon hän haluaa tarttua, Nummela kertoo.

Lue myös:

    Uusimmat