Jukka Jalonen arvioi, milloin Jokerit voisi palata SM-liigaan – "Se olisi kaikista järkevintä"

Yksi kysymys on nyt monen suomalaisen kiekkoseuraajan huulilla. Mitä tapahtuu Jokereille? Ja milloin se palaa SM-liigaan? Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen heitti asiaan oman subjektiivisen näkemyksensä.

Jokerit vetäytyi pois KHL:n pudotuspeleistä sen jälkeen, kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan. Vetäytymispäätöksen jälkeen useat Jokereiden pelaajat ja päävalmentaja Lauri Marjamäki vaihtoivat osoitetta. Moni pelaaja palasi SM-liigaan ja Marjamäki hyppäsi Oulun Kärppien päävalmentajaksi.

Nyt pinnalla on kysymys: mitä seuraavaksi? Mitä Jokerit voi tehdä tilanteessa, missä Venäjä jatkaa sotatoimia Ukrainassa ja missä sen kotipyhättö on pakotteiden alla?

Yleinen arvio on se, että Jokereiden KHL-taival on nyt ohi. Tähän uskoo myös Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen.

– Tämä on subjektiivinen, oma henkilökohtainen mielipide, enkä ole puhunut asiasta kenenkään asianomaisen kanssa. Jos maalaisjärjellä ajattelee, niin tuntuu siltä, että KHL-pelit on Jokereiden osalta pelattu. Se taru on nähty. Se oli osa Jokerit-historiaa, missä olin itsekin pari vuotta mukana. Sieltä tuli kovaa oppia ja KHL on kova sarja. Mutta nyt se on ohi, Jalonen näkee.

Jalosella on selvä näkemys Jokereiden seuraavasta liikkeestä.

– Uskoisin, että he haluaisivat palata jossain vaiheessa Liigaan. Jotenkin tuntuu, että ensi kausi tulee vähän liian nopeasti vastaan. Siellä on kuitenkin erinäköisiä asioita, mitkä pitää ratkoa. Missä hallissa pelataan, miten talouspuoli, miten joukkuetta rakennetaan, hyväksyvätkö muut liigajoukkueet Jokerit mukaan ja niin edelleen.

– Ehkä nyt pitäisi ottaa pieni aikalisä, pistää asiat hyvin kuntoon ja ehkä kaudella 2023–24 Jokerit voisi liittyä mukaan liigaan. Silleen itse näkisin, että se olisi kaikista järkevintä, Jalonen pohtii.

Jutun yläreunan videolla juttua muun muassa Leijonien tulevista MM-kotikisoista, NHL-vahvistuksista ja Jalosen omasta valmentajatulevaisuudesta.

Lue myös:

    Uusimmat