Lauri Marjamäki näyttää vihreää valoa Jokerit–HIFK-ottelulle: ”Mikä ettei” – pitää Liiga-yhteistyön aukeamista tärkeänä Suomi-kiekolle

8:52
Lauri Marjamäki vieraili MTV:n Uutisaamussa keskiviikkona.

MTV:n Uutisaamussa vieraillut Jokereiden päävalmentaja Lauri Marjamäki raotti ajatuksiaan Jokerien ja Liiga-seurojen välisestä mahdollisesta yhteistyöstä.

Kotimaisen jääkiekkoliigan ja KHL-liigaan vuonna 2014 siirtyneen Jokereiden välinen yhteistyö tuli mahdolliseksi, kun Kilpailu- ja kuluttajavirasto (KKV) viime syksynä totesi Liigan Jokerit-yhteistyön kieltäneen sopimuksen kilpailulain vastaiseksi.

Vielä mitään erityisiä liikkeitä uusien yhteistyön muotojen puolella ei ole nähty, mutta Jokereiden päävalmentaja Lauri Marjamäki pitää KKV:n päätöstä hyvänä.

–Hienoa että tällainen päätös tuli. Olen itse suomalaisen jääkiekon puolella. Minulle on tärkeää, että suomalainen kiekko voi hyvin. Kaikki, millä estetään pelaajien liikkuminen, se ei ole tätä päivää.

Marjamäki sanoo kuitenkin ymmärtävänsä Liigan reaktion Jokerien lähtöön.

Jokereista liikennettä Liigaan

Liigan päätös perustui muun muassa pelaajista maksettaviin kasvattajakorvauksiin, joiden menettämistä Liigassa alettiin pelätä. Marjamäen mukaan pelaajaliikenne on kuitenkin käynyt isosti toiseen suuntaan.

Hän laskee, että Jokereista on siirtynyt Liiga-seuroihin kuuden vuoden aikana 32 pelaaja. Toiseen suuntaan puolestaan on liikkunut 14 pelaajaa.

– Puolet enemmän olemme tuottaneet pelaajia. Jokerit on tuottanut joukkueellisen pelaajia Liigalle.

Millaisia yhteistyön mahdollisuuksia uusi tilanne sitten voisi tuoda tullessaan? Sitä Marjamäki ei sanojensa mukaan ole miettinyt.

– Toivottavasti yhteistyö on mahdollista. Se mahdollistaa pelaajille uusia mahdollisuuksia ja uskon, että silloin suomalainen jääkiekko voi hyvin.

Jokerit–HIFK?

Yksi jääkiekkofaneja kutkuttava ajatus on Helsingin paikallisotteluiden palaaminen. Jokerien siirtyminen KHL:ään lopetti Helsingin paikallisottelut kertarysäyksellä, kun myös harjoitusottelut Liiga-seurojen ja Jokereiden välillä kiellettiin.

Nyt kun yhteistyökieltosäännös on kumottu, avautuisi seuroille mahdollisuus pelata vastakkain esimerkiksi harjoitusottelussa. Marjamäkeä ajatus kiinnostaa.

– Mikä ettei. Kyllä Jokerit herättää tunteita ja IFK herättää tunteita. Pääasia, että yleisölle tarjotaan parasta mahdollista viihdettä. Se taistelu on aina olemassa, kun pelataan vastakkain.


Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja