Juhlatunnelmaa

Kesällä on monta syytä juhlaan. Juhlissa on mukava tarjota omaan tyyliin sopivaa ruokaa. Tarjottavia suunniteltaessa on hyvä huomioida juhlan aihe, puitteet ja juhlivien määrä. Noutopöytä on konstailematon tapa kestitä vieraita, kun kaikki eivät mahdu pöydän ympärille istumaan. Muutaman hengen juhlissa tarjoilu toimii ehkä paremmin pöydän ääressä istuen. Sormisyötävät ovat näppäriä tarjottavia suurellekin joukolle, ne eivät vaadi isoja astia-arsenaaleja.

Rakenna ja räätälöi näistä resepteistä oma juhlasi!

Voileipiä tai voileipäkakkuja

Voileipäkakut ovat meheviä tarjottavia. Myös pienet voileivät pysyvät raikkaina ja kauniin näköisinä. Kokeile näitä raikkaan makuisia voileipäkakkuja.

Salaatteja

Salaatit sopivat juhlaan kuin juhlaan. Lämpimällä ilmalla pelkkä salaatti toimii oivana lounaana rapean leivän kanssa. Ruokaisalla salaatilla juhlijat pysyvät kylläisinä ja jaksavat nauttia vielä kakustakin. Marinoi mozzarella- tai kotijuustoa yrttiöljyllä ja sekoita marinoidut juustopallerot salaattin joukkoon, näin marinadi toimii samalla salaatinkastikkeena.

Basilikamarinoitua mozzarellaa


2 pkt mozzarellapalloja vedessä
Yrttiöljy:
1/2 dl öljyä
n. 1 dl tuoretta basilikaa ja persiljaa
suolaa
mustapippuria

Aloita valmistamalla yrttiöljy. Sekoita öljy ja tuoreet yrtit monitoimikoneella tai sauvasekoittimella tasaiseksi, vihreäksi öljyksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada valutettujen juustojen päälle yrttiöljy. Anna marinoitua muutaman tunnin jääkaapissa.

Suolapaloja:

Täytekakkuvinkkejä:

Juhlanjärjestäjän lyhyt laskuoppi

Mitä juomaksi noutopöytään?

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja