Mainos

Juhantalon syytteiden kaatumisesta valitetaan hovioikeuteen

Kihlakunnansyyttäjä Anu Mantila on tehnyt päätöksen valittaa ex-ministeri, kansanedustaja Kauko Juhantaloa vastaan nostettujen syytteiden kaatumisesta Helsingin hovioikeuteen.

Juhantaloa vastaan nostetut syytteet avunannosta törkeään kavallukseen sekä toissijainen syyte avunannosta luottamusaseman väärinkäyttöön ns. Interbank-jutussa hylättiin Helsingin käräjäoikeudessa eilen. Juhantalo tuomittiin kuitenkin sakkoihin kirjanpitorikoksesta.

Mantila päätti valittaa myös Juhantalon kanssasyytetyn, Interbankin entisen toimitusjohtajan Juha Sorviston kahdesta kaatuneesta syytteestä. Sorvistoa syytettiin törkeästä kavalluksesta ja vaihtoehtoisesti luottamusaseman väärinkäytöstä. Sorvisto tuomittiin käräjäoikeudessa kahdesta törkeästä kavalluksesta, avunannosta kirjanpitorikokseen ja väärän kirjallisen todistuksen antamisesta julkiselle viranomaiselle.
-Käräjäoikeus perusteli syytteiden kaatumista sillä, että Juhantalon luoton anteeksianto on tapahtunut Interbankin tieten, Mantila toteaa. Hän pitää käräjäoikeuden perustelua hyvin avoimena ja ongelmallisena etenkin, kun Sorvisto ei itse ollut oikeudessa tähän vedonnut.

Käräjäoikeuden päätöksestä ei selvinnyt, kuka pankissa on tiennyt järjestelyistä. Mantila haluaa selvittää, kuka tiesi ja mistä. Hän kaivaa selvitystä myös siihen, että kun joku on tiennyt, tarkoittaako se myös suostumusta. Mantilan näkemyksen mukaan pankissa pitää olla nimenomainen suostumus luottojen anteeksiantoon ja varojen lahjoitteluun.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.