Mainos

Juhannusliikenne sujunut joustavasti

Juhannuksen menoliikenne on sujunut pääpiirteittäin joustavasti. Siellä täällä on paikallisia ruuhkia, mutta Tielaitoksen mukaan jonojen aaltoilusta johtuvat heilahdukset etenemisnopeuksissa ovat todennäköisesti varsin hetkellisiä.

Kesäruuhka

Liikenteen sujumisesta huolimatta tyypillisiä jonoutumiskohtia ovat moottoriteiden päät. Juhannuksen menoliikenteen pahin pullonkaula on odotetusti ollut valtatie neljän Lahden jälkeinen osuus. Kyseisellä tieosuudella etenemisnopeus on ollut kaiken iltapäivää alle 50 kilometriä tunnissa. Lahden moottoritien päättymiskohdassa jonot ovat viime tunteina madelleet ajoittain 15-20 kilometrin tuntivauhtia. Vierumäen jälkeen liikenne kulkee joka suuntaan sujuvasti.

Myös kolmostiellä Iittalan kohdalle on kertynyt jonoa ja etenemisnopeudet ovat laskeneet alle 80 kilometriin tunnissa. Iittalan jälkeen ruuhka kuitenkin jälleen purkautuu ja kokonaisuudessaan kolmostie vetää Tielaitoksen mukaan hyvin. Vaikka Riihimäen kohdalla kulkee miltei 3000 autoa tunnissa, liikenne on sujuvaa. Valtatie seitsemällä Rita-Ilola välille on syntynyt ajoittain pysähtelevä jono.

Tielaitos varoittaa, että Turun suunnalla Paraisten ja Nauvon lauttarannat ovat tällä hetkellä täynnä. Lossille pääsyä saattaa joutua odottamaan jopa tunnin verran.

Keskeytyneeseen matkantekoon voi saada apua tiepalvelun valtakunnallisesta numerosta 0200-8080. Numero päivystää tänään iltakuudesta sunnuntaihin kello 22:een saakka.

Julkinen liikenne toimii

Juhannusliikenteen ruuhkahuiput ajoittuvat julkisessa liikenteessä niin ikään tälle illalle, huomisaamuun ja sunnuntai-iltaan. Kaukoliikenteen bussit ajavat tänään normaalien aikataulujen mukaan ja huomenna lauantain aikataulujen mukaan klo 14:ään saakka. Sen jälkeen liikenne on rajoitettua, kuten juhannuspäivänäkin. Kaukojunat puolestaan kulkevat tänään perjantain aikataulujen mukaisesti.

Juhannusaattona ja juhannuspäivänä junilla on lauantain aikataulut. Muutamia kaukojunia on juhannuksen vuoksi peruttu. Sunnuntaina junat kulkevat normaalien sunnuntaiaikataulujen mukaan.
(STT)

Tielaitoksen ajantasainen liikenneseuranta löytyy täältä

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.