Mainos

Juhannus on synkin kymmeneen vuoteen

Juhannusta ovat varjostaneet lukuisat kuolintapaukset, joissa on menettänyt henkensä jo 22 ihmistä. Kuolleiden määrä on noussut synkimmäksi kymmeneen vuoteen. Esimerkiksi viime vuonna koko juhannuksen uhriluku oli 12.

Suurin yksittäinen onnettomuus sattui Pohjois-Pohjanmaan Yli-Iissä, jossa kolme nuorta miestä kuoli henkilöauton ulosajossa.

Hukkuneita enemmän kuin neljään vuoteen

Hukkuneita on ainakin yhdeksän, mikä on enemmän kuin neljänä viime juhannuksena.

Aatonaattona Kanta-Hämeessä Tammelassa kuusikymppinen nainen hukkui kesämökillään. Juhannusaattona keski-ikäinen nainen kuoli rantaveteen Lohjalla Uudellamaalla. Varsinais-Suomessa Mynämäellä hukkui uintireissulla 75-vuotias mies, ja Marttilassa kuoli 64-vuotias mies hypättyään keinotekoiseen lampeen. Etelä-Savossa Mäntyharjulla löytyi hukkuneena kuusikymppinen mies.

Länsi-Suomessa Säkylässä tyhjänä ajelehtivasta veneestä tehty ilmoitus käynnisti etsinnät, joissa löytyi hukkuneena keski-ikäinen mies. Keski-Suomen Viitasaarella hukkui niin ikään veneilemässä ollut iäkäs paikkakuntalainen mies.

Juhannuspäivänä keski-ikäinen nainen hukkui leirintäalueen rantaan Luumäellä Etelä-Karjalassa ja Haminassa iäkäs mieshenkilö löytyi Haminan vesialueella rantavedestä hukkuneena.

Pahin liikenneonnettomuus Yli-Iissä

Juhannusajan liikenneonnettomuuksissa on kuollut ainakin kahdeksan ihmistä.

Kolme nuorta miestä kuoli tänä aamuna henkilöauton ulosajossa Pohjois-Pohjanmaan Yli-Iissä. Onnettomuuden syyksi epäillään alustavien tutkimusten perusteella liian suurta tilannenopeutta. Autossa ei ollut muita matkustajia.

Keski-Suomessa Keuruulla 19-vuotias ruotsalaismies kuoli aattoaamuna henkilöauton ulosajossa.

Juhannuspäivän vastaisena yönä keski-ikäinen mies kuoli Somerolla Varsinais-Suomessa. Tiellä istunut mies joutui henkilöauton yliajamaksi. Juhannuspäivän iltana mies kuoli kaaduttuaan mönkijällä ja jäätyään sen alle Kärsämäellä Pohjois-Pohjanmaalla.

Luvialla eilen tapahtuneessa pahassa liikennevahingossa vakavasti loukkaantunut henkilöauton kuljettaja on tänään menehtynyt saamiinsa vammoihin. Onnettomuudessa loukkaantunut jalankulkija on edelleen tehohoidossa Turun Yliopistollisessa Keskussairaalassa.

Viikonlopun kahdeksas tieliikennekuolema sattui tänä iltana yhdeksältä Mustasaaressa Pohjanmaalla, kun vuonna 1994 syntynyt henkilö törmäsi mopolla pakettiautoon. Mopon kyydissä oli toinenkin matkustaja. Hän loukkaantui vakavasti mutta ei hengenvaarallisesti.

Maatilan emäntä ja poika kuolivat rehusiiloon

Muissa juhannuksen kuolemantapauksissa on kuollut yhteensä viisi ihmistä.

Juhannusaattona Juankoskella Pohjois-Savossa maatilan emäntä ja poika kuolivat rehusiiloon, ilmeisesti hapenpuutteen takia. Tapaukseen ei epäillä liittyvän rikosta.

Juhannuspäivänä viisikymppinen nainen löydettiin kuolleena palaneesta lomamökistä kuolleena Kemijärvellä Lapissa. Palon syttymissyytä ei vielä tiedetä. Satakunnassa Raumalla iäkäs mies löydettiin kuolleena veneestään.

Keski-ikäinen mies kuoli väkivaltaisesti Akaalla Pirkanmaalla juhannuspäivän iltana. Poliisi on ottanut kiinni viisi henkilöä, joiden se uskoo liittyvän tapahtumiin. Epäillyt ovat poliisille ennestään tuttuja ja alkoholilla on ollut osuutta tapahtumien kulkuun.

Katso Joona Fritzen juttu

Katso Tieliikennekeskuksen liikennepäivystäjä Maria Sillanpään haastattelu

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.