Juhannuksen turmissa tavallista vähemmän kuolonuhreja

Toistaiseksi kenenkään ei tiedetä hukkuneen juhannuksen aikana, mikä on varsin poikkeuksellista.

Esimerkiksi viime vuoden juhannusviikonloppuna lauantai-iltaan mennessä hukkuneita oli tiedossa viisi.  

Kuluvan juhannuksen onnettomuuksissa tiedetään kolmen ihmisen kuolleen. Sekin on vähemmän kuin vuotta aiemmin.  

Turmat ovat tapahtuneet aattoiltana. Moottoripyöräilijä kuoli eilen illalla Enonkoskella törmäyksessä kallioon. Vähän myöhemmin Mikkelissä Otavassa kuoli kolmekymppinen mies mönkijäonnettomuudessa. Järvenpäässä nainen kuoli jäätyään junan alle eilen puolenyön aikaan.  

Juhannuksena poliisin tietoon on tullut kolme ammuskelutapausta.  

Tänään Satakunnan Huittisissa poliisi piiritti omakotitaloa aamupäivästä lähtien. Taloon linnoittautunut 47-vuotias mies ampui asunnosta useita laukauksia, mutta kukaan ei loukkaantunut. Piiritystilanne ratkesi iltapäivällä noin kello 16, kun mies sytytti talon tuleen ja pakeni autolla paikalta. Mies ajoi lyhyen takaa-ajon jälkeen poliisin piikkimattoon ja otettiin kiinni. Vanha omakotitalo paloi asumiskelvottomaksi.  

Poliisi saapui paikalle alun perin perheriitaa selvittämään. Piirityksen aikana ja palon syttymishetkellä talossa ei poliisin mukaan tiettävästi ollut enää muita ihmisiä.  

Jyväskylässä ammuskeltiin viime yönä. Ammuskelu sattui Laajavuoressa hotellin edustalla puoli neljän aikaan. Poliisin mukaan paikalla oli useita henkilöitä, joista yksi mies haavoittui ja kuljetettiin sairaalaan. Miehen tila on vakaa. Poliisin mukaan tapahtumapaikalta oli ennen poliisin tuloa poistunut henkilöitä.  

Eilen hieman ennen puoltayötä ammuttiin alaikäistä ilma-aseella Lahden keskustassa. Hämeen poliisin mukaan mies on hoidossa Päijät-Hämeen keskussairaalassa, eivätkä hänen vammansa ole vakavia. Tekijöitä ei ole tavoitettu.  

Rattijuopot ovat pitäneet poliisit kiireisinä eri puolilla Suomea. Myös palohälytyksiä pelastuslaitoksille on tullut runsaasti, mutta vakavilta henkilövahingoilta on vältytty.  

Lue myös:

    Uusimmat