Mainos

Juhannuksen rekkaprotesti peruttu

Rekkayrittäjien huomiseksi suunnittelema protesti on peruttu. Protesti peruttiin, sillä asia on jo saanut tarpeeksi julkisuutta.

Osa kuljetusyrittäjistä aikoi huomenna ajaa tahallisen hitaasti. Vitkastelulla rekkayrittäjillä oli tarkoitus osoittaa mieltään polttoaineen hintojen nousua vastaan.

- Suunnitelmat muuttuivat, sillä asia on saanut jo tarpeeksi julkisuutta, kertoi hidasteluun kehottaneen tekstiviestin lähettäjä Simo Matikainen MTV:n uutisille.

Matikaisen mukaan asiasta käydyllä julkisella keskustelulla alan ahdinko on saatu kaikkien tietoisuuteen eikä tavallisia kansalaisia ole syytä kiusata hidastelulla. Protestin peruuntumisesta kertova viesti on Matikaisen mukaan jo matkalla muille kuljettajille.

Simo Matikainen kampanjoi juhannusliikenteen hidastamisesta.

- Lähetin äsken samalla tavalla 42:lle kaverille tekstiviestin ja kun he laittavat sitä eteenpäin, niin eiköhän tämä hoidu tällä nykytekniikalla samalla tavalla, Matikainen jatkaa.

- Jos vihaisia kuljettajia on edelleen huomenna liikenteessä, niin sille en mahda mitään, mutta niitä tosiaan löytyy ja jos he osoittavat huomenna mieltä, niin olen mukana ajatuksessa.

Matikaisen mukaan uusia toimia harkitaan jos valtiovalta ei tule millään tavalla vastaan.

- Se, että nyt peruttiin tämä, ei tarkoita sitä, etteikö vastaavaa voitaisi tehdä myöhemmin. Mitä kentältä kuuluu, niin tämä hidastelu olisi ollut todella pieni mielenilmaisu mihin monet yrittäjät on valmiina.

Kuljettajayrittäjät toivovatkin nyt konkreettisia toimia.

- Meidän pitää sada polttoaineen hinnasta reilusti alaspäin tai sitten joitain muita keinoja, Matikainen jatkaa.

Valtaosa palautteesta myönteistä

Kuljetusalan suunnittelema rekkaprotesti tuli julkisuuteen alkuviikosta, minkä jälkeen siitä ehätti heti irtisanoutumaan Kuljetusalan etujärjestö SKAL. SKAL vetosi, että autoilijat luopuisivat protesteista. Matikaisen mukaan SKALin kanta ei vaikuttanut protestin perumiseen mitenkään.

- Minä en ole ollut sinne päin yhteydessä, eikä sieltä ole oltu minuun yhteydessä, etujärjestön toimintaan tyytymätön Matikainen sanoo.

Suunniteltu protesti herätti julkisuudessa myös närää, ja muun muassa liikkuva poliisi ilmoitti tänään puuttuvansa liikenteen tahalliseen häirintään. Matikaisen mukaan suunnitellusta protestista ehti kuitenkin tulla suurimmaksi osaksi positiivista palautetta.

- Viestejä on tullut noin 150, ja vain viidessä niistä on tullut lunta tupaan. Soitot ovat olleet kaikki myönteisiä.

Rekkaprotestin oli määrä alkaa puoliltapäivin.

Lue myös:

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.